Scenkonst

FÅNGA TIDEN FSK

Pygméteatern
Målgrupp: Förskolor barn 4-6år

OBS! olika spelplatser: Jarlabergs Idrottshall, Myrsjö danssal

Rekommendation: En filosofisk och underfundig föreställning om något som vi alla berörs av. Men vad är egentligen tid? Hur ska vi förhålla oss och kan man stoppa tiden? Varför går tiden snabbt ibland och oändligt ibland långsamt?

En nyskriven pjäs av Lucas Svensson, en av våra mer etablerade och prisbelönta dramatiker i Sverige.

Alla känner av tiden och alla vet vad den är. Klockan tickar, räknar fram sekunder, minuter och timmar. Som blir till dagar, månader och år. Inte bara vi, också hunden och hästen och fågeln känner den. Ibland verkar tiden gå snabbt, den bara flyger fram, ibland kryper den fram outhärdligt långsamt. Ibland bara flyr den och vi undrar vart den tog vägen… TIDEN ! Vi kommer att leka med den, försöka förlänga och förkorta den, vi kommer att dyka ner i olika sätt att uppfatta den. Och kanske… kommer vi att fånga den! En lekfull och tänkvärd pjäs för alla åldrar.

Press: ”Regissören Agneta Ehrensvärd, tidigare konstnärlig ledare för Unga Dramaten, har med varsam tillit till barnpubliken iscensatt den filosofiskt finurliga ”Fånga tiden!” på Pygméteatern. Det duggar av strindbergska drömspelstankar om tiden som flyr och att en minut kan vara lång som ett år. Tiden själv tar gestalt när guden Kronos i dockformat gör en rykande entré ur gökuret och i en skojig scenisk fabelillustration får sköldpaddan springa ikapp med haren… I Sten Wallins piggt prickiga scenografi tidsleker David Mjönes som sprallig lillebror och Åse Nelson som storasyster med kvicka språng från knas och gåtor till dödsallvar.” Karin Helander, SVD

Kort om Pygméteatern Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater.
Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige! Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.
Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik.
Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

Medverkande:
Manus: Lucas Svensson, Regi: Agneta Ehrensvärd
På scen: Åse Nelson och David Mjönes
Dramaturg: Magnus Lindman
Scenografi, dockor: Sten Wallin
Kostym: Karin Sundvall, Ljus: Anders Österberg, Ljuddesign:Dragan Popovic
Mask: Kjell Gustavsson, Förlag: Colombine

Trailer:

Handledning: ladda ner här

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-03-1610:00-10:50 -4
2021-04-2209:30-10:20 3
2021-04-2210:45-11:35 3

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram