Scenkonst

HÅRDKOKTA FAKTA OM ÄGG – FSK

Pygméteatern
Målgrupp: 4-6 år
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Hårdkokta fakta om ägg är en musikalisk, hönsig och rolig biologilektion som får alla människokycklingar och deras föräldrar att se på ägg på ett helt nytt sätt!

Du håller i ett nästan varje dag. Men vad vet du egentligen om ägg? Och vad vet hönorna själva? Lilly vill lära sig allt om ägg och tittar i smyg på naturprogram på bondens teve. Men Fatemeh tycker det räcker att lägga ägg och kläcka kycklingar. Medan tuppen Rupert mest går runt och tuppar sig.

I Martina Montelius nya pjäs får du höra vad de kacklar om. De är kloka, fåniga och lite hispiga precis som vi. Och de gillar musikal och använder ibland näbbarna till sång. På hönsgården är de trygga från räven. Men Lilly vet att det finns nåt annat där utanför. Hon har faktiskt googlat! Det lilla äventyret kan börja.

Agneta Ehrensvärd, konstnärlig ledare för unga Dramaten 2004-2016, har regisserat ett 40-tal pjäser, till exempel Anden, Döden och Tulpanen, H2O och Potatisrebellerna. Hon har gjort ett 30-tal roller som skådespelare på Dramaten, samt även film och TV. Tilldelades Medea-priset 2015.

Martina Montelius, teaterchef på teater Brunnsgatan Fyra, nu senast med föreställningen Utan personligt ansvar. För Unga Dramaten har Montelius bland annat skrivit Mira går genom, Drömström och Rönnlund och Hans och Greta. Hon skriver även i Expressen. Tilldelades Medea-priset 2017.

Medverkande:
Regi: Agneta Ehrensvärd
På scen: Anna Maria Granlund, Åse Nelson och David Mjönes
Manus: Martina Montelius, fritt efter Lena Sjöbergs bok.
Dramaturg: Magnus Lindman Kostym: Karin Sundvall
Dockor: Sten Wallin
Musik: Stefan Johansson
Ljus: Magnus Pettersson
Foto: Dragan Popovic

VISAS TVÅ GÅNGER.

Allmän handledning

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram