Scenkonst

HAVET STORMAR dans

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Från 4 år
Salong: Stora scen

Rekommendation: ”Leken är helt avgörande för ett barns utveckling. Det är genom att leka som barn möter världen och försöker förstå den. Det är den lilla människans första och främsta språk. Och det är genom leken som vi vuxna kan lära oss att förstå barnens tankar och känslor.” Rädda barnen

Avart dans och rörelse har skapat ett landskap som styrs av rörelse, dans, musik och ljud. Leken växer fram i stunden, skapar situationer och bygger upp en egen värld.
Viktigaste förutsättningarna för lek är tid, utrymme och trygghet. Lek är en värld som är hur verklig som helst. Lek kräver lekfullhet men kan samtidigt vara allvarlig och väldigt seriös.

Den kan snabbt ändras, avbrytas, bytas ut mot något annat. Hur gör man när man inte får som man vill? Går man sin egen väg eller försöker förhandla med gruppen? En härlig, underhållande föreställning som inbjuder till många leenden och skratt hos både barn och vuxna. Om att känna igen sig, men även se sig själv på nytt! En kort workshop erbjuds som  avslutning.

Varför är leken så viktig? ”– ”Barns hela personlighet utvecklas i leken. De utvecklas socialt i samspel med andra och känslomässigt då de lär sig att förstå sina egna och andras känslor. De utvecklas även intellektuellt då de tolkar världen och gör den begriplig samt motorisk genom att i leken hoppa, springa och klättra. Barn bearbetar tankar och känslor genom sin lek, både positiva erfarenheter men även sådant som kan vara svårt.” Sofia Bidö, Barnpsykolog Rädda barnen

Medverkande
Dans och musik: Kerstin Abrahamsson, Conny Laxell, Måns Erlandson
Scenografi: Camilla Ed och medverkande artister
Kostym: Camilla Ed, Ljusbild: Lina Benneth och Wille Wenner
Lekmentor: Ylva Andersson, Lekfrämjandet
Film och foto: Håkan Schüler
Produktion och idé: Avart dans & rörelse

Längd: 50 min (inklusive 15 min workshop)
Allmän handledning

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2023-03-2009:30-10:20 0
2023-03-2011:00-11:50 64

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram