Skapa själv

Min första bio

Kulturhuset Dieselverkstaden - Sacrebleu
Målgrupp: Förskolor barn 3-5år

”Min Första Bio” är en workshop för små barn, 3-5 år, som introducerar film av hög kvalitet tillsammans med pedagogiska lekar.
Små barn exponeras ständigt för skärmar och rörlig bild utan några tydliga direktiv om vad som är en rimlig daglig skärmtid för ett litet barn.

Dieselverkstaden och Sacrebleu skapar tillsammans denna workshop för att stötta förskolelärarna i att:

1) Utveckla barns val av film.

2) Utveckla ett aktivt förhållande till tecknade filmer hos barn och öppna för en aktiv dialog med föräldrarna där de ställer frågor och delar sina tankar kring film. Det kan vara saker som att fundera kring alternativa slut och kritiskt bedöma det de ser.

3) Inleda en diskussion om barns dagliga skärmkonsumtion.

Workshopen varar 1 timme
30 minuters film och 30 minuters workshop.
Vi uppmuntrar förskolorna att upprepa filmvisningen och använda sig av lekarna flera gånger, exempelvis en gång i veckan under fyra veckor för att fördjupa processen tillsammans med barnen.

Om filmerna
Vi har valt högkvalitativa filmer med originalberättelser, färgglada karaktärer, inspirerande teknik och grafik. Vårt mål är att placera tecknad film i en konstnärlig och pedagogisk miljö för att utveckla barns fantasivärld.

Om Sacrebleu
Sacrebleu arbetar med filmregissörer och filmanimatörer från hela världen för att kunna visa de mest kreativa, originella och konstnärliga filmerna för alla Sveriges barn. Sacrebleu arbetar sida vid sida med utbildnings- och kulturinstitutioner för att organisera utbildningsvisningar och workshops både online och på plats. Läs mer på hemsidan (öppnas i ny flik)

Trailer:

Kontaktperson

Pauline Mialhe

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram