Scenkonst

Acropanik – med Cirkus Trattofon

Cirkus Trattofon
Målgrupp: Från 3 år
Salong: Utomhus

Obs! Spelas utomhus för ett större antal barn

RekommendationDet är ett nöje att kunna erbjuda förskolebarn en utomhusföreställning i dessa Coronatider som är så inspirerande och varm – där barnen får skratta åt hur clownerna gör bort sig eller försöker lura varann. En stillsam och originell igenkänning för alla åldrar.

 

Visuell, originell och strålande av positiv energi! Akropanik är en fartfylld barnvarieté i sann gatuteateranda, en smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi. Två färgstarka figurer drar igång en show, men får gång på gång avbryta. Missförstånd, lunchpaus, lurendrejerier och ren och skär panik. Och till slut är det dags. Dags att göra entré.

Både barn och vuxna känner igen sig i de förvirrade figurerna, deras konflikter och kompromisser. Föreställningen innehåller corona-anpassad! publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss.

Föreställningen är utan tal, och kan utan problem förstås av alla.

Cirkus Trattofon kan även ge workshops vid beställning på temat cirkus och rörelse. För festivaler och stadsfester erbjuder dom också så kallat clownmingel.

Röster om Acropanik

Cirkus Trattofon besökte oss på förskolan Rödmyran maj/juni 2015 under den årliga ”föräldrapicknicken”. Föreställningen är en kavalkad av små lika galna som snälla scener där komik, pantomim, dans och akrobatik avlöser varandra. De två aktörerna narrar och retas med varandra och även med publiken, men helt i vänlighetens tecken. Och så brister de ut i dans. Kostymeringen går hatt i handske med hela härliga knaseriet. Barnen satt klistrade på första parkett och det fina med den här föreställningen är att alla barn och föräldrar deltar på lika villkor, trots att jag arbetar i ett mångkulturellt område (Rågsved) där långt ifrån alla talar svenska. Den vänder sig lika mycket till små barn som vuxna (åtminstone de med barnasinnet i behåll). Den perfekta förskole-föreställningen.”

Frans Liljenroth, förskollärare på Rödmyran

Kort om Cirkus Trattofon Består av Marija Meded och Jerry Lasota. De
har studerat fysisk teater, clown och mim för lärare som Ika
Nord, Lana Biba och Avner Eisenberg. Idag har deras
föreställning Akropanik spelats cirka 250 gånger på förskolor,
bibliotek och scener, samt festivaler som Urkult, Vårstad i Växjö
och Passage i Helsingborg. De har också spelat på
gatuteaterfestivaler i Frankrike, Polen och Italien.

Medverkande
Artister: Marija Meded och Jerry Lasota
Foto: John-Paul Bichard

Längd: ca 35 min

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-05-1009:30-10:05 -14
2021-05-25 50
2021-05-25 50
2021-05-2609:30-10:05 5

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram