Scenkonst

OM TVÅL OCH SÅPA Vetenskapscirkus

Rasmus Wurm
Målgrupp: Från 3 år
Salong: Utomhus

Rekommendation: Det är enormt spännande med experiment för barn och det är något som de gör hela tiden utan att veta om att det är det dom gör. När de undersöker världen gör de vetenskapliga upptäckter. Vad händer om jag gör så här? Tar lärdomar. Gör om. Gör om igen.

En föreställning som med hjälp av cirkusnummer och vetenskapliga undersökningar på lättsamt sätt förklarar olika fenomen men framför allt underhåller och väcker barns nyfikenhet att undersöka världen.

Rasmus, från “Institutet för Förståsigpåare”, håller ett bubbligt föredrag om tvål och såpa. Det blir häftiga trick med såpbubblor som varvas med experiment om vatten, olja och tvål och lite historia. När började människan tvätta sig med tvål och varför är den så bra mot sjukdomar och bakterier?

Aktiviteten har två moment: show 25 minuter + workshop 25 minuter, med paus mellan. Under showen berättar Rasmus om såpa och tvål och gör gigantiska såpbubblor i olika formationer.

Workshop sker helst utomhus och i mindre grupper (max 25 barn) och barnen får blåsa stora bubblor och lära sig att sätta ihop dem, men även att blåsa in bubblor i bubblor. Det är tre på varandra följande workshops. Den grupp som väntar får leka eller fika under tiden.

Om föreställningen:  Barnen sitter i sina klasser/grupper på rekommenderat avstånd. En utomhusaktivitet med såpbubblor i centrum. Barnen får lära sig hur såpbubblor är uppbyggda och varför tvål funkar så bra mot Covid-19 virus. De övar sig i hantera något skört och ömtåligt. Vetenskapstyngden anpassas till barnens ålder.

Vid dåligt väder spelas föreställningen på Stora scen.

Medverkande:
Av och med: Rasmus Wurm
Foto: © Rasmus Wurm
Produktion: rasmuswurm.se

Rasmus Wurm handledning

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-09-2109:00-11:00 8
2021-09-2112:00-14:00 40

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram