Scenkonst

SKRÄPITAS

Länsmusiken
Målgrupp: förskola 2-6 år
Salong: Fisksätra Folkets Hus

OBS! Spelas i Fisksätra Folkets Hus för förskolor i Fisksätraområdet

Rekommendation: Musikerna Diva och Liliana går loss på slagverk och trummor. En latinamerikansk slagverksduo som värnar om miljön och förespråkar återbruk. Under rytmer och musik får barnen testa på ett roligt sätt att återanvända skräp-itas.

En kreativ och interaktiv föreställning med slagverkarna Diva Cruz och Liliana Zavala som spelar svängiga rytmer från Brasilien, Colombia, Argentina, Uruguay, Chile, Peru och Kuba.

Duon sjunger även traditionella sånger samt gamla och nya lekramsor från Latinamerika och Sverige med publiken.Barnen är delaktiga och bygger enkla instrument av återvunnet material – maracas som de kommer att spela med under föreställningen. Barnen får också en grundläggande kunskap om vad som är tempo och puls i musiken.

Diva Cruz från Colombia och Liliana Zavala från Argentina träffades i Sverige igenom musiken. De älskar att spela ihop och jobbar professionellt som musiker i många band.

Syfte och mål är att väcka kreativiteten med det som finns runtomkring oss i vardagen. Barnen lär sig om rytmik och hur rytmerna byggs. De får inspiration till att återanvända vissa saker och påverka miljön positivt.

Förslag att arbeta vidare i förskolan är att jobba med miljöfrågor och musiken och rytmerna kan användas inom både musik och matematik. Musikerna sjunger en del på spanska och barnen får lära sig att bland annat räkna på spanska.

Obs! Som förberedelse i förskolan ska barnen ta med sig en yoghurtburk med ris i, som blir en maracas. Eller liknande återvunnet material som det kan låta om.

Medverkande:
Musiker: Diva Cruz och Liliana Zavala
Producent: Libelula Music
i samarbete med Länsmusiken
Foto: Fredrik Gille

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram