Scenkonst

FÅGEL en dansupplevelse

Kolko Ink
Målgrupp: Från 2 år
Salong: Stora scen

Obs! Spelas på Stora scen i Dieselverkstaden

Rekommendation: Att kunna flyga, röra sig som en fågel finns hos många – stora som små. Här blir du inbjuden att själv utforska och känna på lite hur det kan kännas att sväva eller var högt uppe. Hur gör och känner sig en fågel?

Fågel är en interaktiv dansupplevelse i gränslandet mellan föreställning och installation.
I ett landskap med böljande tyger, bris av vingslag och ett plötsligt regn bjuds barnen in till att upptäcka rörelse, ljud och rum på sitt sätt.

Kura på avstånd eller stå mitt i en virvlande bris. Tillsammans med dansarna får barnen utforska fågelns rörelsevärld. Hur känns det att sväva genom vinden? Behöver en vingar då, eller kan det gå ändå?

Fågel är en finstämd dansupplevelse i fågelns rörelsevärld men idag förstås Corona-anpassad.

Röster om Fågel:
Fint och mjukt förhållningssätt mot barnen på ett respektfullt, lyssnande och inkännande manér. Att gradvis närma sig och öka interaktionen och ge barnen flera möjligheter från att röra sig runt deras kroppar för att se, om de vill, möta med handen tror vi var en nyckel till att flera som var försiktiga till en början öppnade upp och vi såg flera som växte under processen. Att få någonting (ur skålen av händer) var också stort och härligt för en del såg vi. De berättade att de fick något och visade sin knutna hand och höll i det länge och stoppade i fickan.”     Pedagogerna på Metarens förskola

KolKo – KollektivKompaniet är ett danskollektiv som producerar och turnerar sina egna produktioner och projekt genom att kombinera fälten dans, koreografi och pedagogik. Med 10 års erfarenhet av att jobba med barn och unga, som danskonstnärer och pedagoger, drivs kollektivet sedan 2009 av Sara Nilsson, Sara Johansson och Sandra Fredriksson, utbildade dansare och lärare.

Verksamhetens konstnärliga vision är att skapa originella, innovativa och målgruppsnära produktioner och projekt framförallt för barn och unga, med riktat fokus mot 0-5 år. I KolKos verk får barnet erövra dansen med både kropp och sinne. Genom att vara en avgörande del av verket, förstärks och fördjupas upplevelsen.

Medverkande:
Idé & Koreografi: KolKo
Dansare: Sara Nilsson & Sandra Fredriksson
Musik: Min vän
Scenografi & Kostym: My Zachrisson

Längd: ca 35 min

Handledning:

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704-317872

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-04-1209:30-10:05 50
2021-04-1210:45-11:20 50

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram