Scenkonst

TYST! – GÄSTSPEL FRÅN MALMÖ

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: 3-6 år
Salong: Lilla scen

Rekommendation: En musikalisk och lekfull föreställning med värme och framtidstro. Om musikens tröst när det är svårt och orden saknas. Att möta ett annorlunda språk med en egen spelstil där olika spelstilar mixas. Ljuden, musiken och sången talar.

En berättelse om Nader & Nadja, att möta ett nytt språk, att möta en ny kompis och att lyssna istället för att prata.

Nader är tyst. Han vill leka och sjunga med sin mamma som vanligt, men hon har bestämt att de bara ska prata svenska. Varje ord tar tid. När de ska laga mat på svenska blir den aldrig klar. Till slut får de gå och köpa pizza. Mamman blir orolig och ledsen. Varför är Nader tyst?

På förskolan försöker de också att få Nader att prata. Den enda som inte bryr sig om att Nader är tyst är Nadja. Hon vill leka med honom ändå. Nader tycker att det låter som att Nadja sjunger när hon pratar.

Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen – som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga.

Teater Ja:La:Da (Ja=ja på Svenska, La=nej på arabiska, Da=Ja på slaviska) är enda teatern i Sverige som har flerspråkighet som grund och som speciellt vänder sig till barn- och ungdomspublik. Teatern grundades 2013 och drivs av bla skådespelaren och regissören Rayam Al Jazairi, utbildad i Bagdad.

Press: ”Tyst är underhållande men har också ett intressant djup. Här gestaltas skillnaden mellan barn- och vuxenvärlden, men också hur det går att mötas från olika språkliga och kulturella utgångspunkter. Tyst med Teater Ja:La:Da är en humoristisk och engagerande föreställning som jag varmt kan rekommendera.”
Clemens Altgård, Skånska Dagbladet.

Medverkande:
Regi: Rayam Al Jazairi
På scen: Alaa Rashid & Jenny Nilsson.
Instrument: Ukulele, melodika, live-loopning av röster, sång
och köksredskap som slagverk.
Foto: Lyad Kamel

Samarbete med Länsmusiken i Stockholm

VISAS TVÅ GÅNGER

Speltid: ca 30 min + kort samtal 10 min

ALLMÄN HANDLEDNING

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram