Skolbio

AGATHA GRANNDETEKTIVEN Sickla

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 1-3
Salong: Stora scen

Rekommendation: En välgjord animerad spelfilm som utan att skriva någon på näsan handlar om att våga vara sig själv, om vad som är rätt och fel och att bli lyssnad på som barn. Och så förstås om att bli kär.

Rätten att få vara sig själv står i centrum för den tecknade filmen Agatha – granndetektiven. Tioåriga Agatha-Christine trotsar omgivningens förväntningar och krav, när hon väljer bort ”vänskapstrams”, drar på sig sin deckarhatt och ger sig ut på tjuvjakt i grannskapet. Agatha-Christine, eller A-C som hon kallas, gillar att vara ensam och älskar mysterier och deckarhistorier.

Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå. Det första fallet verkar vara enkelt, men det utvecklar sig till en mycket komplicerad historia. Huvudmisstänkt är en jämnårig kille som A-C stöter ihop med i närbutiken på hörnet. Den mystiske pojken på skateboard väcker Agathas intresse, och vips är han föremål för hennes utstuderade övervakningsmetoder.

Press
”Det är svårt att inte dras med i den kittlande vardagsdramatik som uppstår när Agatha kommer sanningen allt närmare.” Nöjesguiden ”Filmen om den unga detektiven Agatha-Christine är en snygg animation som lyser av smarta bildlösningar och fin rytm.!” SVD

Medverkande
Regi: Karla Von Bengtsson
Manus: Karla von Bengtson
Animationsregi: Kristjan Møller
Producent: Mette Valbjorn Skott
Klippning: Linda Jildmalm
Svenska röster: Ida Hedlund Stenmarck, Anton Bennetter,
Aurora Edvardson Berisha, Vanna Rosenberg, Victor Segell,
Leif Andreé, Olle Sarri med flera.
Musik: Nathan Larson, Lanre Odunlami
Talat språk: Svenska
Bild: Folkets Bio

Danmark, Sverige 2017
Längd 77 minuter

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-431 95 31

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2021 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram