Skolbio

Alice från Kina – dokumentär

Regi: Anders Jansson
Målgrupp: Årskurs 2-6
Salong: Stora scen

Rekommendation: En viktig och ovanlig dokumentär om adoption, gjord för små barn, om hur det kan vara att få syskon. Många flickor har kommit till Sverige från Kina. En lång resa och många historier att berätta. Detta är en av dem.

”- Det här är Alice, och nu ska jag berätta för dig hur det gick till när hon blev min lillasyster.”

Så börjar den uppmärksammade och efterfrågade dokumentärserien om Gong En Xiang som föddes i Kina och bodde sitt första år på barnhem där. När Alice, som hon också skulle få heta, var ett år åkte hennes blivande familj till södra Kina för att träffa henne för första gången.

I de tre första avsnitten får vi följa med från det första omtumlande mötet på barnhemmet till vardagen hemma i Sverige. Alice åker till Kina är fortsättningen på berättelsen. Det år som Alice ska fylla fem gör familjen den långa resan tillbaka till Kina.

Tiden har gått så fort och det finns en massa frågor som måste få svar. Alice börjar skolan handlar bland annat om det märkliga med att svenska barn bara behöver lära sig 28 skrivtecken, medan barnen i Kina måste kunna flera tusen!

Allt är så olika mellan Alice skola i Sverige och den kinesiska skolan som hon åker och hälsar på. Men samtidigt är allt nästan detsamma ändå.

En dokumentärserie om adoption i tre delar skildrar Alice från Kina, Alice åker till Kina och Alice börjar skolan. Samtliga har visats på SVT.

Medverkande:
Regi: Anders Jansson
Foto: Nina Östman
Utspelas i land: Kina, Sverige

Längd: 80 minuter
Sverige 2003, talat språk: Svenska
Distribution: FilmCentrum

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704317872

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-02-1510:00-11:20 51

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram