Skolbio

Amatörer

Regi: Gabriela Pichler
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Att skildra tråkiga, ohippa eller mossiga orättvisor i vårt avlånga land med så mycket trovärdighet, empati och humor har sällan skådats på filmduken. Gabriela Pichler är en mästare på att hitta det personliga och udda berättandet.

Gabriela Pichler följer upp Äta sova dö med ett nytt drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta. Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart.

En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. Nu gäller det att sätta Lafors på kartan och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är slut men kommunanställde Musse får en vågad idé: – ”Vi låter skolungdomarna göra filmen som ett skolprojekt i demokratins anda! ”Det är modernt, nytänkande och gratis!”

Manus är ett samarbete mellan Pichler och författaren Jonas Hassen Khemiri, som belönades med Augustpriset för sin roman Allt jag inte minns.

”Med humor och spets vill jag berätta ett stycke satir med bultande hjärta – och en knuten näve. Amatörer är en hyllning till alla som av proffsen fått höra att det inte är så man gör. Till alla småstadsrebeller. Till de exkluderade och otämjbara.” – Gabriela Pichler.

2010 vann Pichler en Guldbagge för Skrapsår och med långfilmsdebuten Äta sova dö vann hon publikpriset i Venedig och fyra Guldbaggar för bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film.

Medverkande:
Regi: Gabriela Pichler
Manus: Jonas Hassen Khemiri, Gabriela Pichler
Producent: Anna-Maria Kantarius
Skådespelare: Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl
Foto: Tobias Henriksson

Längd: 102 minuter
Sverige 2018, Språk: Svenska, Engelska, Arabiska, Bosniska, Romani, Rumänska, Tamil, Tyska, Kurdiska. Svensk text.
Distributör: Filmcentrum

 

 

 

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704317872

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-02-0509:30-11:12 4
2019-02-0712:30-14:12 22

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram