Scenkonst

BACH IN THE STREET Årskurs 7-8

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: Årskurs 7-8
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Fantastisk musiker och fantastisk dansare som verkligen samstämmigt förmedlar tron på mänskligheten. Att det finns hopp. De ställer frågor som ”Vad försöker vi ge våra barn? Vad får barnen av sina föräldrar? Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?”

Genom en mix av klassisk musik och streetdance via disco, afrikansk musik och klezmer, delas en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och om hur olika kulturer kan få en människa att växa. Violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer och streetdansaren Maele Sabuni är båda födda i Sverige. De är andra generationens invandrare, deras föräldrar har flytt folkmord, krig och förstörelse.

Semmy bär på ett judiskt arv och Maele på ett kongolesiskt. Båda har satsat på sitt livs passion och har blivit bland de främsta i vårt land inom sina respektive konstnärliga områden.

Maele Sabuni är vinnare av prestigefyllda priser, dansare på Riksteatern och har flera gånger arbetat med melodifestivalen. Semmy Stahlhammer har mottagit många utmärkelser som violinist och uttolkare av Bachs violinverk. Han har bl a varit förste konsertmästare vid Kungliga Operan och konstnärlig ledare för ett flertal nationella och internationella kammarmusikfestivaler och turnerar världen runt.

Bach in the Street vann 1:a pris som bästa ”small ensemble” för barn och unga på den internationella galan Young Audiences Music (YAM) Awards 2018 (arrangör Jeunesses Musicales International). De blev utvalda av 60 produktioner från 27 länder. Efter föreställningen ingår ett samtal med publiken med utgångspunkt från ovanstående frågeställningar.

Använd gärna handledningen.

Medverkande:
Semmy Stahlhammer – fiol
Maele ”Reeflex” Sabuni – streetdance K

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm

www.musikaliska.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram