Scenkonst

BALKANÖS OCH KLEZMERSVÄNG Musik

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: Åk 6
Salong: Stora scen

Rekommendation: Vi vill erbjuda världsmusik där man inte kan sitta still – av unga till unga. Utförd av musiker med högsta kvalité – att resa i musik är att resa i världen. Genom musiken talar människor med varann och öppnar sig för nya rytmer.

Dansant musik med rötterna i östra Europa. Klezmer är judisk folkmusik som har sitt ursprung i östra Europa. Musiken har spridit sig över världen och i vår tid blandas den ofta med influenser från populärmusik som till exempel jazz eller romsk musik. Den är starkt besläktad med folkmusiken från Balkan som är fylld av svängiga rytmer och spännande melodier.

Perfekt dansmusik för fest eller bara för att lyssna på. Kizelo Mleko, ett gäng unga musiker som består av fiol, klarinett, dragspel, bas och trummor och medlemmarna utstrålar en stark spelglädje på scen.

Mellan låtarna berättar musikerna om instrumenten och ger en bakgrund till musiken som spelas. Eleverna får möjlighet att komma nära instrument och musiker då de rör sig fritt i rummet men givetvis Corona-anpassat.

Utformningen av föreställningen varierar beroende på publikens ålder. För de äldre eleverna är föreställningen en bra ingång till att prata om nationella minoriteter.

En dansworkshop med Helene Don Lind kan bokas som extra tillägg till föreställningen.

Press: ”Rykande beats. Pulserande ackord. Sköna melodier. Klackarna i taket!” (Recension från Stallet)

Medverkande:
Klarinett: Max Ljung Fiol: Frieda Mossop
Dragspel: Lars Emil Öjeberget
Bas: Mårten Wåhlström
Trummor: Gustav Zimmermann
Foto: Sona Hellman
Produktion: www.kizelomleko.com

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-10-0410:00-10:40 2
2021-10-0413:00-13:40 4

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram