Scenkonst

BZZZ- OM BIN OCH MÄNNISKOR Boo gård

Pygméteatern
Målgrupp: Årskurs F-2
Salong: Boo Gård

OBS! – På Boo gårds skola för skolans elever

Rekommendation: En mångbottnad föreställning för små och stora om den lilla världen och den stora världen som är beroende av varann. En filosofisk saga om hur allt hänger ihop och om hur viktigt samspelet är mellan människor och natur. Ibland hisnar det.

Hur var det från början?
De var här långt innan oss – redan för 120 miljoner år sedan levde bina sitt märkliga liv här på jorden. De överlevde meteorsmällen som utrotade dinosaurierna, såg mammutarna dö ut och människors tidsåldrar komma och gå.

De har sett antiken, Shakespeares dramer och industrialismen födas. Och hela tiden har de idogt arbetat vidare med sitt sisyfosarbete – att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är Binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns. Om det finns modiga människor som kan hjälpa till.

Bzzz, om bin och människor är en lekfull och filosofisk föreställning för barn. Med dockor och två skådespelare berättas binas världshistoria och hur de interagerat med oss människor under lång tid.
Det blir en finurlig upplevelse som kan förändra både människor och bins liv.

Här finns chans till att prata vidare om, forska i och ta reda på för både barn och vuxna. Finns massor av olika uppslag att välja på och allt är intressant. Varsågod!

Medverkande
Manus: Emma Broström
Skådespelare: David Mjönes och Michael Koitzsch
Dockor: Sten Wallin
Scenografi , kostym: Karin Sundvall,
Musik: Niko Röhlcke

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram