Skolbio

CHUSKIT – spelfilm

Regi: Priya Ramasubban
Målgrupp: Åk 4-6
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Att få en inblick i vardagslivet hos en familj i Himalaya och uppleva deras vedermödor, sorger och glädje är en ynnest. Skildringen av relationen mellan Chuskit och farfar är underbar och hela filmen lyser av kärlek och empati.

Vi kommer till en liten bergsby högt uppe i Himalaya. En dag råkar Chuskit ut för en olycka som förlamar hennes ben. Hennes ben blir orörliga och därmed ruineras hennes skoldrömmar. Hon får stanna hemma med farfar som bestämmer att hon ska anpassa sig till ett liv inomhus. Men Chuskit har en stark vilja och ifrågasätter. Varför ska hon inte få gå ut och ha roligt när hennes bror ändå har hittat på bra lösningar?

Filmen är baserad på en sann historia där tradition möter modernitet och utveckling. Regissörens syster hörde talas om historien när hon besökte en bergsby i Himalaya. Filmen lyckas visa hur viktigt tillgänglighet är för människors livskvalité. Filmen har vunnit pris på Mumbai International Film Festival och Amnesty International Award på Giffoni Film Festival.

Press
Filmen är en nyckel till livet i Himalaya utan stereotyper eller exotisering och är välspelad över hela linjen med även lokala skådespelarförmågor. Huvudkaraktärerna framställs väldigt nyanserat och empatiskt, med ögonblick av känslomässiga djup.Cinestaan

Medverkande
Regi: Priya Ramasubban
Manus: Jolein Laarman och Priya Ramasubban
Foto: Arvind Kannabiran
Skådespelare: Jigmet Dewa Lhamo, Morup Namgyal, Sonam
Angchok, Tsetan Angchok, Padma Chosphel, Yangchen Dolma,
Stanzin Idga, Deachen Jigsten och Stanzin Nyedon
Producent: Priyanka Agarwal, Faraz Ahsan, Anshulika Dubey,
Gursagar Kohli, Kal Parmar

Längd 89 minuter
Indien 2019
Ladakhiskt språk, svensk text

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2020-02-2109:30-11:00 0
2020-03-0312:30-14:00 142

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram