Scenkonst

DEN DU ÄR – varning för annorlunda

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: Årskurs 4-7
Salong: Stora scen

Rekommendation: En genommusikalisk och sammansvetsad musikgrupp som närmar sig show och vågar ta upp viktiga ämnen. Denna gång är det tidlösa känslor som de helt fräckt blandar med olika sorters musik och århundranden. Inspirerande och helt galet!

Lönnebergakvartetten – den sjungande stråkkvartetten, vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är.

I en träffsäker show med häftig scenografi och med musiken som ledsagare rör de sig med tvära kast mellan frågor och funderingar som alla håller med om – att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika?

Det handlar om glädje, rädsla, ilska, sorg och hopp. Frågor och känslor som dessa är universella och tidlösa, både i oss själva och i musiken.

Känslorna gestaltas med ord, rörelse, beats, rap och barns egna röster tillsammans med musik och sång från 1600-talet ända fram till vår tid, från Henry Purcell till Beyoncé.

Press: “- Idag fick vi fantastiskt kvalitativt besök av Lönnebergakvartetten. Klassisk musik inbakad i teater, rap, show och med tankar om jämställdhet, att passa in och vara den man vill vara. Hög klass av skolade musiker. Ett stort tack och de rekommenderas varmt!” Europaskolan Malma.

Medverkande:
Regi: Håkan Strakenberg
Lönnebergakvartetten: Fiol och sång Malin-My Wall och
Hanna Wiklund, altfi ol och sång Nora Roll, cello och sång
Magdalena Mårding.
Scenografi och kostym: Elias Kahn,
Loopar och beats: Masse Salazar.
Foto: Elias Gammelgård

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm

www.musikaliska.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram