Scenkonst

DET INGEN FÅR VETA OM PAPPA vt21

Teater Gyllene Draken
Målgrupp: Åk 4-6

OBS! Flera spelplatser

Rekommendation: Att bära på en stor hemlighet som ingen får veta kan alla känna igen. Det kan vara både tungt och svårt att bära ensam. Den här föreställningen berättar om en sådan och om en längtan efter att dela den med någon.

En föreställning om längtan och frihet. “Aj” (rollens namn) har flyttat med sin mamma till Sverige från Finland. Hon ska börja i en ny klass. Barnen skrattar åt hennes namn. Läraren ber henne att berätta lite om sin familj. När frågan kommer om pappa vill
hon hellre sjunga en sång. På kvällarna är hon ofta ensam eftersom mamma jobbar på restaurang. Då drömmer hon att hon pratar med pappa i fängelset. Är dom lika? Vad gör han där? När ska han bli fri? Ska dom någonsin träffas?

Skådespelaren Aja Rodas pappa satt i fängelse under stora delar av hennes uppväxt. Det var en barndom med ensamhet, skamkänslor och lögner. Att vara barn och ha en förälder i fängelse påverkade hela hennes uppväxt och hur hon formades som människa. Men trots detta så hittade hon sin väg genom livet.

Dramatikern Lucas Svensson har intervjuat Aja och skrivit en pjäs inspirerad av henne berättelse. Föreställningen får en extra dimension genom att barnen får möta Aja Rodas efter föreställningen. Hon blir ett levande bevis på att det går att övervinna svårigheter i
livet och bli fri i relation till sin historia.

Teater Gyllene Draken är en nystartad teater i Nacka kommun. Föreställningarna arbetas fram i nära dialog med sina målgrupper och ska vara tillgänglig för barn och ungdomar i hela landet.

Medverkande:
Manus: Lucas Svensson
Skådespelare: Aja Rodas och Mats Jäderlund.
Musiker: Camilla Arvidsson, fi ol.
Scenografi /kostym: Katrin Brännström, Mask: Janina Rolfart
Komposition: Görgen Antonsson
Koreograf och foto: Jimmy Meurling
Produktion: Teater Gyllene Draken

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-05-1110:00-11:20 2
2021-05-1112:30-13:50 8
2021-05-1210:00-11:20 9
2021-05-1212:30-13:50 3

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram