Scenkonst

FAMILJEN STRÅKE musik

Musikkonsulenterna i samarbete med Folkoperan, Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 5 och 6
Salong: Stora scen

Rekommendation: En mycket annorlunda föreställning med ett nytt sceniskt uttryck där instrumenten blir alldeles fria och levande. I denna föreställning leks musiken fram på ett oväntat och fantasifullt sätt. Och barnen får möta klassisk musik på ett alldeles underbart sätt.

En ordlös föreställning om hur musik blir till och hur den kan låta och kännas. Lär känna stråkfamiljen och dess medlemmar: Violin, Viola, Cello och Kontrabas. Kan en kontrabas bli arg? Hur låter en cello när den sjunger? Kan det bli kaos? Hur uppstår harmoni? Dessa frågor får vi kanske svar på i föreställningen, där vi får höra klassisk musik, jazz, tango, musik i folkton och kanske något mer…

Föreställningen är skapad i nära samarbete mellan regissör och ensemble och framtagen med stöd från Konstnärsnämnden och Musikverket. Framförs i samarbete med Folkoperan, som står för en medföljande tekniker och mobila kulisser.

Förberedelse i skolan
Vad är det för skillnad på instrumenten? Vad har de gemensamt? Titta och lyssna på stråkinstrumenten cello, violin (fiol), viola (altfiol), kontrabas. Länkar till Youtube finns nedan.

Arbeta vidare i skolan
Lyssna gärna på olika slags musik och låt barnen beskriva vilka känslor de får av att lyssna på den. Genom att ge barnen tillgång till t.ex. rytminstrument kan man göra övningar där de får kommunicera genom att härma varandras rytmer eller försöka spela samma rytm samtidigt. Musiken i föreställningen finns på Spotify-spellistan: Familjen Stråke

Medverkande
Regi: Bernard Cauchard
Kostym: Hedvig Bergman
Karolina Weber Ekdahl – violin och produktion
Olof Ander – viola, Christina Wirdegren Alin – cello
Jonas Dominique – kontrabas och musikaliska arrangemang
Kostym: Hedvig Bergman
Foto: Fredrik Ekdahl
Produktion: www.folkoperan.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2022-09-2710:00-10:45 -2
2022-09-2712:30-13:15 0
2022-09-2810:00-10:45 0
2022-09-2812:30-13:15 2

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram