Scenkonst

FAMILJEN SVÄNGSSONS MYSIGA MUSIKAFFÄR musik

Musikkonsulenterna, Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 1
Salong: Stora scen

Rekommendation: Här svänger det riktigt ordentligt och fyra härliga musiker står på scen och öser. Barnen visar sin uppskattning, publiken får vara med och dansa och sjunga med full kraft. Till och med katten Elsa finns med, kul!

Välkomna in i Familjen Svängssons jazzmysiga musikaffär! Farsan Svängsson står i kassan och spelar kontrabas. Pappa Börje sköter lagret, fast spelar hellre trummor. Lillebrorsan Adde är synth-expert men sitter helst bakom den stora svarta flygeln. Storasyrran Lisa chefar på sin gitarr och sjunger så det svänger i hela butiken.

Vad vill du köpa i musikaffären? Vad du än köper, kostar det bara 1 krona! Följ med familjen Svängsson på ett musikaliskt äventyr! Det är en musikföreställning med helt egenkomponerad musik av ensemblen. De utlovar akustisk musik med hög kvalitet som tar sitt avstamp i jazzen! Texterna är lekfulla, humoristiska, allvarliga, kloka, direkta och lättillgängliga för barnen, som får delta med både sång och rörelser.

Lisa Östergren är soloartist, musiker och kompositör. Andreas Landegren arbetar som pianist, kapellmästare, arrangör och kapellmästare för flera program i SVT. Josef Kallerdahl frilansar som kontra- och elbasist efter studier på Musikhögskolan i Göteborg. Isak Andersson har turnerat med The Visitors i flera länder och har spelat i musikalen Chicago på Stockholms Stadsteater, Bullets over Broadway på Göta Lejon samt i flera SVT-produktioner.

Röster om föreställningenNi fångade barnen på ett enkelt och lättsamt sätt. Ni hade en bra mix av sång, musik, lyssnande och aktivitet för barnen. Medryckande musik framförd på ett humoristiskt sätt med ”glimten i ögat”. Vi tyckte att ni bjöd på ”riktig musik”, njutbar för både vuxna och elever!”  Ulla Pettersson, Karlskrona

Medverkande
Lisa Östergren – Sång, klockspel och gitarr
Andreas Landegren – Piano och sång
Josef Kallerdahl – Kontrabas och sång
Isak Andersson – Trummor och sång
Foto: Johan Bergmark

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2022-09-2010:00-10:45 4
2022-09-2012:30-13:15 14

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram