Scenkonst

FÅNGAD I ETT NÄTVERK Ekliden

Unga Roma
Målgrupp: Åk 7-9
Salong: Nacka Aula

OBS! – spelas för elever på Eklidens skola

Rekommendation: Ett högaktuellt tema som för många unga är vardag. Att inte vara säker på vem som är avsändare. Både ett viktigt och svårt ämne som Unga Roma lyckats fånga på ett sätt som skapar både intresse och engagemang. Efteråt sker samtal i små grupper.

Det handlar om Moa, som lagt ut ”gulliga” bilder på sig själv på nätet, vilket leder till att hon trasslas in så pass, att den virtuella världen till slut blir mer hotfull och verklig än den reella verkligheten. Och om Benjamin som mest lägger ut bilder för skojs skull. Fångad i ett nätverk är en intim föreställning om ungas utsatthet på nätet som vill bygga på närhet, trygghet och förtroende mellan skådespelare och publik.

Den belyser unga flickors, men även pojkars, utsatthet i att ständigt synas och passa in i mediala bilder och vad det gör med deras självbild, integritet och välbefinnande.

Pjäsen är baserad på reportagebok av Caroline Engvall, “Virtuell våldtäkt”. Engvall ville ta reda på varför unga personer skickar sexuella bilder till främmande vuxna. Hon kartlade en rad kända rättsfall samt intervjuade att antal unga med egna erfarenheter. Resultatet är en insiktsfull och skakande skildring av ett högaktuellt ämne.

Efter föreställningen ingår ett samtal med skådespelarna i mindre grupper.

Medverkande:
Manus: Lotta Grut
Regi: Karin Kickan Holmberg
Skådespelare: Emanuelle Davin, Jakob Bladh/Filip Johansson
Rekvisita och kostym: Suzane Crépault
Teknik: Robert Wahlström
Producent: Anna Holmin

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram