Scenkonst

FATIMAS RESA – interaktivt

Tage Granit
Målgrupp: Årskurs 4-6
Salong: Lilla scen

Rekommendation: En engagerande föreställning om hur det kan kännas när du utan någon förklaring inte får vara med längre. När du plötsligt är utfrusen och mobbad. Vad händer med självförtroendet? Måste Fatima byta skola eller kan hon själv lösa problemet? Här kommer barnens egna förslag på hur hon ska lösa sina relationer. Förslagen bara forsar in…Kloka och oväntade.

Fatimas resa är en interaktiv föreställning med transmediala inslag för mellanstadiet. Den handlar om skräcken att hamna utanför och om hur fel det kan gå när man gör allt för att passa in.

Vi möter Fatima på hennes rum efter första dagen i skolan efter sommarlovet. I skolan har allt förändrats. Fatimas bästa vän som hon inte träffat sen skolavslutningen har blivit cool och Fatima hamnar utanför. Hon går ner sig i en ond spiral av lögner för att försöka att passa in och till slut måste publiken hjälpa henne att ta sig ur situationen.

Fatimas resa handlar om livet och svårigheterna man kan möta i mellanstadiet. Om vänskap, vad som gör en glad och vad som egentligen är meningen med allt. Föreställningen kan fungera som en referens och ett verktyg för publiken att samtala om saker som är jobbiga – men även om lycka och glädje. Fatimas resa är en hoppfull berättelse om att känna sig onormal och missanpassad.

Medverkande
Manus och regi: Susanne Lindberg
På scen: Två skådespelare
Producent: Tina Johnsson
Foto: Tage Granit

www.tagegranit.net

Lärarhandledning Fatimas resa

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

@dieselverkstaden / instagram