Skolbio

FUCKING ÅMÅL – klassiker

Regi: Lukas Moodysson
Målgrupp: Åk 7-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Fucking Åmål är en modern filmklassiker som öppnade dörrar och gav plats för det allvar som alla unga på väg att bli vuxna förtjänar. Filmen har redan älskats av generationer och fortsätter tack vare sin kvalitet att vara lika aktuell som när den kom.

Sextonåriga Agnes är ensammast i hela världen, det tycker i alla fall hon själv. Hon har flyttat till Åmål från Mariefred och har egentligen bara en vän i Åmål. Agnes är djupt förälskad i Elin, en tjej som enligt ryktet har hånglat med alla killar på skolan.

Elin är populär och raka motsatsen till Agnes. En kväll kommer Elin och hennes storasyster Jessica hem till Agnes på hennes födelsedag. Efter den kvällen börjar Elin på allvar fundera över om hon är homosexuell, men kommer på andra tankar när hon möter Johan. Tiden går och Agnes är lika kär i Elin som tidigare. Elin börjar i sin tur bli osäker på sin kärlek till Johan och beslutar sig för att göra slut. En dag i skolan drar Elin in Agnes på en toalett och försöker förklara att hon är kär i henne.

”Hur kom det sig att berättelsen om Agnes och Elins kärlekshistoria blev en sådan dundersuccé? … Med fjäderlätt hand skildrar Lukas Modysson de svartaste känslorna, med oemotståndlig dråpkomik tar han sig an de svåraste ämnena. Han väjer inte för något och visar redan här att han är en gudabenådad personinstruktör som med bergfast solidaritet ställer sig på de ungas sida, mot konventioner, socialt tryck och vuxen konformitet.”Malena Jansson SFI

Medverkande
Regi och manus: Lucas Moodysson
Foto: Ulf Brantås.
Skådespelare: Alexandra Dahlström, Rebecka Liljeberg,
Erica Carlson, Mathias Rust, Ralph Carlsson, Maria Hedborg,
Jill Ung med flera.
Producent: Lars Jönsson

Längd: 90 minuter
Sverige 1998
Språk: svenska

Trailer: Visa i ny flik

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2020-01-2812:30-14:00 2
2020-01-3012:30-14:00 62
2020-02-0509:30-11:00 0
2020-02-1112:30-14:00 61

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram