Scenkonst

GLAD & SUR

Mittiprickteatern
Målgrupp: Årskurs F-3

Rekommendation: En angelägen och alltid lika aktuell föreställning om känslor. Skådespelarna har stark och ärlig närvaro där barnen bjuds in till dialog. Starka känslor och betydelsen av att få uttrycka dem på olika sätt.

En underfundig pjäs om känslor och vad som gör oss till de vi är. Sofia Sur och Gustav Glad är städare på teatern. Sofi a är nästan alltid glad och Gustav är nästan alltid sur, konstigt eller hur?

Vad är det som gör att man blir glad eller sur? Blir alla glada på samma sätt, eller är det olika? Och hur är det när man är ledsen, överraskad, rädd eller arg?

En dag ska Sofi a och Gustav städa logen, rummet där skådespelarna klär om till sina teaterkostymer. Rummet är fyllt av kläder, hattar och skor. Bland alla saker hittar de ett manus, en teaterpjäs, som de nyfiket börjar läsa. Till sin förvåning upptäcker de att teaterpjäsen handlar om dem själva.

Glad och Sur i ur och skur är en pjäs för barn som handlar om känslor och hur de påverkar oss och vår omgivning. Vi gör ett förarbete i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm – och samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen. Allt detta blir ett manus och till slut en föreställning. Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som
för barn och personal.

Press:
”Lennart Gustafsson och Aja Rodas leker sig igenom en uppsjö av känsloyttringar”. Anna Håkansson, DN
”Mittiprickteatern ger barnpubliken en palett starka känslor”.
Karin Helander, SvD

Medverkande
Skådespelare: Lennart Gustafsson och Aja Rodas
Scenografi & kostym: Anna Sigurdsdotter
Musik & ljud: Anders Nyström
Rörelseinstruktör: Helena Lambert
Produktion: Mittiprickteatern

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72, 070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang inte bokningsbart ännu. Återkom senare.

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram