Scenkonst

HOPPET – FÖR JAG DOG INTE

Pantomimteatern
Målgrupp: Årskurs 5-6
Salong: Stora scen

Rekommendation: En av de starkaste berättelserna jag hört i ämnet fast utan ord och med oändlig respekt – får vi möta två barn på flykt. Så sant, så starkt, så engagerande. ” Alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling” – FN:s barnkonvention.

Vi möts på nyheterna, på bussen, i skolan. Och de ensamkommande flyktingbarnen har en historia att berätta: om en barndom som inte fick fortsätta, om krig och flykt. Nu är deras historier en del av vår gemensamma historia.

Pantomimteatern har lyssnat till några av berättelserna. De handlar om lyckan över ett par nya sneakers, om längtan efter familjen och kompisarna, om bottenlös rädsla och ensamhet. Men förunderligt nog också om ett hopp som vägrar dö.

Pantomimteatern vill ge röst åt några av de här barnens erfarenheter i en ordlös och visuell, fartfylld föreställning. Tre artister/skådespelare med sina olika sceniska inriktningar som mim och akrobatik, tillsammans med en sinnrik scenbild och mycket musik, tar oss med på en resa som vi inte glömmer.

Press: ”Hoppet – för jag dog inte” är samtida mim, helt odogmatisk och mycket kreativ. … Effektiviteten i berättandet är tät och intensiv, och den dramaturgiska tråden är hårt tvinnad. … Jag vill gråta. Men så finns där något annat och mer i nyfikenhet, livslust och spring-i-benen som ändå ger, just det, hopp. Expressen

Medverkande:
Regi: My Areskoug
Manus: My Areskoug, Sara Kander, Julia Gumpert.På scen: Julia Gumpert och Sara Runsten, My Areskoug.
Dramaturgi: Tomas Alldahl. Scenografi & kostym: Sara Kander.
Musik: Torbjörn Svedberg. Ljus: Sofie Andersson.
Mask: Cais-Marie Björnlod. Produktion: Veronica Bedecs.
Illustration: Sara Kander.
Foto: Bengt Wanselius
Till förmån för UNHCR:s arbete, www.sverigeforunhcr.se

www.pantomimteatern.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram