Scenkonst

INFERNO – STRINDBERGS INTIMA TEATER

Strindbergs Intima Teater
Målgrupp: Årskurs 4-6
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Det är en omöjlighet att säga nej till Strindbergs Inferno för barn, i regi av Anna Pettersson, konstnärlig ledare på Strindbergs Intima teater. Här blandas Strindberg med clowneri, trolleri och film. Strindberg skulle ha älskat det! Och barnen gör det!

August Strindbergs Inferno är en klassiker som utspelar sig i Frankrike där han gör alkemiska experiment och drabbas av hallucinationer, paranoia och mardrömmar. Hans huvudkudde antar mänskliga former, han tror sig vara förföljd och hör knackningar i väggarna. I byn där han vistas kallar byborna honom för knäppgöken. I ett annat land sitter en liten dotter och väntar på sin pappa.

Var går gränsen mellan fantasi och verklighet? Vem går det att prata med om sina hemliga fantasier och drömmar? Kan vuxna vara lika rädda som barn? Vem är det i så fall som kan trösta?

Press: ”Genidrag. Siri Hamari är ljuvlig som en självömkande Strindberg”
”Ett geni för ett geni, kort sagt.” DN

Strindbergs Intima Teaters uppsättning av Inferno, med Siri Hamari som Strindberg, är en lekfull och förtjusande berättelse om gränslösa drömmar och lustfyllda skrämmande fantasier. Anna Pettersson är regissör och teaterchef på Strindbergs Intima Teater i Stockholm. Hon även doktorand på Stockholms konstnärliga högskola. De senaste åren har hon gjort nyskapande och experimentella tolkningar av bland annat Vildanden och Hedda Gabler på Dramaten och Bernardas hus på Stockholms Stadsteater.

Strindbergs Intima Teater på Norra Bantorget är den teater där August Strindberg själv verkade medan han levde. Siri Hamari är skådespelare, mimartist och clown. Hon var med när Cirkus Cirkör startade och har varit flitigt anlitad bland annat både av Stockholms Stadsteater, Göteborg Stadsteater och Dramaten. Just nu aktuell på Parkteatern med ”Den Lille Girige” av Unga Dramaten.

Medverkande:
Regi: Anna Pettersson.
På scen: Siri Hamari.
Ljus och teknik: Gustave Lund
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

www.strindbergsintimateater.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram