Skolbio

INTO THE STORM

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 7
Salong: Filmstaden Sickla

Rekommendation: En riktigt stark film om att bryta förväntningar, våga göra egna val och att fokusera på en dröm. Det finns alternativ även för den som har sämst odds eller växer upp med kriminalitet. Havet blir som en symbol för både livet och frestelserna.

Den osannolika dokumentären Into the Storm, (En la tormenta), följer den peruanske surfaren Jhonny Guerrero från fjorton års ålder genom turbulent tonårstid och svallande känslor, när havet sliter honom i stycken och samtidigt räddar hans liv.

Regissörens ord – ”När jag startade projektet visste jag inte att Jhonnys pappa satt i fängelse och kunde varken föreställa mig att han skulle bli skjuten som 16-åring eller att hans comeback skulle bli så dramatisk.
Jag fängslades, som alla inblandade, av Jhonnys råa talang och drivkraft och det faktum att han kom från det här väldigt farliga bostadsområdet fick hans förmågor att framstå som dubbelt så imponerande.

Min ambition var att fånga nyckelscenerna i Jhonnys Guerreros liv, från 14 års ålder fram till han blir vuxen, under hans till synes omöjliga uppgift att fly sitt liv i det ruffiga bostadsområdet och bli en professionell surfare. Jag kunde aldrig ana vilken resa vi skull göra och att Jhonny skulle hamna under en sådan press att lyckas, att det nästan kostade honom livet.” – Fritt översatt ur en intervju av Brooklyn Film Festival 2020.

Press
”Det är fascinerande och inspirerande att se det stöd en ung kille får men också att se den kärlek han har till sin familj och det område där han är uppväxt.” Kulturbloggen.com 2022

Medverkande
Regi och foto: Adam Brown
Producent: Dimitri Doganis
Klippning: Paul Holland
Medverkande: Jhonny Guerrero, Sofia Mulanovich, Jose Plaza,
Diego Villaran
Musik: Adam Schiff
Foto: Smorgasbord Picture House

Storbritannien 2020
Talat språk: Spanska, svensk text
Längd: 85 minuter

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram