Scenkonst

KÄNSLOFORSKARNA – Obs! ersätter föreställningen ”Framtiden”

Cirkus Tigerbrand
Målgrupp: Årskurs 7-8
Salong: Stora scen

VIKTIGT! – Föreställningen ”Känsloforskarna – en interaktiv föreställning” ersätter ”Framtiden” som tyvärr måste utgå pga sjukdom.

Rekommendation: Att utifrån forskning och historik förstå hur känslor påverkar och styr oss människor är spännande. Hur vi menar när vi uttrycker sorg eller glädje kan se helt olika ut i en annan kultur. Att bli medveten om hur känslor yttrar sig är inte bara naturvetenskap utan också ren antropologi.

En humoristisk interaktiv föreställning om våra känslor, hur de fungerar och hur de påverkar oss och andra. Vi talar både om vad som fysiskt händer i kroppen och hur känslor påverkar oss i vardagliga situationer och lite om hur vi kan hantera dem på bättre eller sämre sätt.

Därför är föreställningen en utmärkt utgångspunkt för ett större fördjupande arbete kring känslor och empati.

Vad är en känsla? Vad händer i kroppen när man blir kär? När i historien var det tufft att gråta?
Hur länge får man vara arg? Vem äger rätten till min känsla, jag eller du? Vad är känslor bra för? Är det jag känner alltid sant? Ser alla likadana ut när de är ledsna? Eller sura? Hur gör du för att bli glad?

Möt de passionerade känsloforskarna Wahlöö och Eriksson som bjuder in er till sitt laboratorium. Självbiografiska berättelser som belyser olika känslor varvas med fakta om känslor ur flera perspektiv; historiskt, naturvetenskapligt, filosofiskt, psykologiskt och sociologiskt.

I mitten av föreställningen får publiken komma upp på scenen och delta interaktivt i ett känslolabb.

Referens: ”Alla elever tyckte det var roligt, var engagerade, den interaktiva delen med olika stationer var bra och att lärarna var med. Detta är i en ålder när känslor är mycket viktiga. En utmärkt möjlighet prata vidare i klassrummet och i många andra olika ämnen”. Lena Skog på Johan Skytteskolan i Älvsjö

 Medverkande:
Regi och manusbearbetning: Anna Mannerheim
På scen: Annikki Wahlöö och Danny Eriksson
Foto: Lasse Eriksson

www.tigerbrand.se

LÄRARHANDLEDNING KÄNSLOFORSKARNAv.2

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-10-1512:30-13:45 16
2019-10-1610:00-11:15 16
2019-10-1612:30-13:45 0

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram