Scenkonst

KÄRRKOSMOS

Arena Baubo
Målgrupp: Åk 6
Salong: Vandring/utemiljö

Uppsamling: Älta skola. Därefter gemensam promenad till spelplatsen Älta mosse i Strålsjöns naturreservat.

Rekommendation: En chans att få uppleva naturen på ett nytt sätt där var och en får använda alla sina sinnen i egen takt. Man är tillsammans men ändå själv i sin upplevelse. Ljud, känsel, syn och kanske smak samspelar till en annorlunda naturupplevelse.

Kärrkosmos är en interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten,  lukter och skiftande färger som tar plats i en våtmark. Genom att kamouflera sig i kärret får deltagaren undersöka flora och fauna samt träskets alla mystiska ljud och rörelser. Vi frågar oss om man, genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt, kan närma sig naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen.

I en tid av klimatutmaningar förenar vi konstnärliga, vetenskapliga och filosofiska perspektiv i en koreograferad ljudinstallation.

Kort om föreställningen
Kärrkosmos är en föreställning, ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten, lukter och skiftande färger som tar plats i en våtmark. Genom att kamouflera sig i kärret får publiken undersöka ljud och rörelse i träsket. Vi frågar oss om man genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt kan närma sig naturen och utmana perspektiv som ger människan herravälde över naturen. I en tid av klimatutmaningar förenar vi konstnärliga, vetenskapliga och filosofiska perspektiv i en koreograferad ljudinstallation i naturen, vilken publiken tar del av med hörlurar och MP3-spelare.

Kärr är ett område dit den urbana människan sällan går och därför är projektet extra uppskattat. På kärr finns det en mångfald av växter och djur men även många myter och historier kopplas till kärr.

Längd: 1 timme och 20 minuter (Transportsträcka från skolan till samlingsplatsen tillkommer) Kläder efter väder.

 

Kort om Katja Seitajoki och Kajsa Wadhia
Arena Baubo grundades 2006 som en polyfon arena för scenkonst. Gruppen har arbetat tvärkonstnärligt och med anti-hierarkiska strukturer genom åren och använt sig av format som föreställningar, samtal och seminarium för att skapa nya impulser, idéer och möten.

Medverkande:

Idé och regi: Katja Seitajoki
Kompositör: Tomas Björkdal
Kostym: Maline Casta
Text: Katja Seitajoki och Eva Wichman
Medverkande: Katja Seitajoki, Tomas Björkdal och Per Sacklén
Röster: Monica Stenbeck, Elsa Meyer, Christian Hillborg, Katja Seitajoki, Per Sacklén
Foto: Tomas Björkdal
Produktion: Arena Baubo, Producent: Annie Schachtel – Bohm Bohm Room

Trailer: 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704-317872

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-05-1710:00-11:20 5
2021-05-1713:00-14:20 5
2021-05-1810:00-11:20 5
2021-05-1813:00-14:20 5

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram