Skolbio

KIDS CUP Dokumentär

Salong: Filmstaden Sickla

Rekommendation: En annorlunda fotbollsfilm där det handlar om vad som händer när man inte vinner? Hur tacklar man alla känslor
som väller upp; besvikelser, motgångar, ilska, förtvivlan men också lycka, glädje och kärlek? För vems skull tävlar man?

 

Vänskap, flört, spänning, segrar och förluster – Norway Cup är en av världens största fotbollsturneringar för barn och unga. Och här sätts de unga på prov – även utanför fotbollsplanen. Här möts lag från hela världen och delar segerglädje eller besvikelse över förluster.

Dokumentären följer några ungdomar från 13 till 14 år som Anna från Norge, Fred från Brasilien, Khalidi från USA, Yu från Kina och Afnan från Palestina. De har tränat hårt ett helt år hemma under Sunnmøres berg, eller på vardagsrumsgolvet i Palestina eller i Brasiliens hetta. Alla brottas de med olika frågeställningar, oavsett om det är relationen till en krävande förälder, pirrigheten över att träffa nya kompisar eller hur man hanterar ett missat straffskott på mål, men de har alla kärleken till fotbollen gemensamt.

Vi följer dem hemifrån hela vägen fram till Cupfinal i Norge och Cupfest genom enkla och svåra matcher, inför orättvisa domare, stränga föräldrar, nya vänner och kanske en flirt! En rörande feelgoodfilm om glädjeämnen, sammanhållning, sorger och upplevelser. En film även för den som inte gillar fotboll.

Press
Det kan göra ont på så många sätt, men dagen efter är det avslutningsfest – och då är de flesta glada igen. ”Kids Cup” är en ovanligt engagerande dokumentär.” – VG 2021 (reds. översättning)

Medverkande
Regi: Line Hatland
Foto: Håvard Fossum, Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir, Line
Hatland, Viggo Knudsen, Tore Vollan
Producent: Ingvil Giske, Mari Monrad Vistven
Klippning: Matti Näränen, Katja Pällijeff, Mari Monrad Vistven
Musik: Kate Havnevik
Norge, 2021
Talat språk: norska, portugisiska, engelska, kinesiska, arabiska, svensk text
Foto: Medieoperatørene / Euforia

Längd: 89 minuter

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-4319531

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2022-03-2909:30-11:00 34
2022-03-2912:00-13:30 59
2022-06-0709:30-11:00 0

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram