Scenkonst

KLASS Skuru

Mittiprickteatern
Målgrupp: Åk 7-9
Salong: Skuru aula

OBS! – Spelas för elever på Skuru skola

Rekommendation: En viktig pjäs om hur de vuxna kämpar med sig själva, sina känslor och hur de gör fel. Vi möter en intressant lyssnande lärare som försöker göra ett bra jobb. Publiken sitter nära och engagemanget är vibrerande starkt..

En föreställning om klass: i skolan, på jobbet eller när som helst i livet. Det här är en rolig, svart och sorglig historia som handlar om klass. Skolklassen du går i, samhällsklassen du tillhör och klassidentiteten du har. Möjligheterna och begränsningarna beroende på var du bor, hur du använder ditt språk och vilka som är dina föräldrar. Men det är också en pjäs om att vara människa. Hur svårt det är att göra rätt. Hur svårt det är att nå varandra.

Alex och Diana har kallats till ett möte med deras sons lärare. I samma skola som de själva gick i en gång. Läraren vill tala om sonens läs- och skrivsvårigheter men mötet utvecklar sig på ett sätt som ingen av dem hade kunnat ana.

Klass är en föreställning för dig som går i, har gått i, eller arbetar i skolan. Den berör djupt mänskliga frågor om tillhörighet, utanförskap och makt som också sträcker sig långt utanför skolans sfär.

Publikröster
Idag såg jag ”Klass” på Mittiprickteatern i Stockholm. Tre skådespelare gestaltar det som borde vara varje politikers viktigaste frågor; skolan och klasskillnaderna i samhället. Välspelat, välregisserat, välskrivet, starkt drama med udd, och med högstadiet som målgrupp. Gå och se, om ni kan, eller köp den genast till era regioner! Det här
är för bra och viktigt för att missa! Martin Lindberg, regissör

Medverkande:
Översättningi: Magnus Munkesjö
Manus: Iseult Golden och David Horan
Skådespelare: Henrik Gustafsson, Daniel Scherp och Eva Welinder
Scenografi och kostym: Anna Sigurdsdotter, Musik och ljud: Anders Nyström
Koreografi : Helena Lambert, Slagsmålsinstruktion: Alexander Lindman
Produktion: Mittiprickteatern

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram