Skolbio

La Familia

Regi: Gustavo Rondón Córdova
Målgrupp: Årskurs 8-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Fantastiskt spel mellan far och son. Ett starkt inferno i Caracas skildras så bra att man nästan känner lukt och smak. Vi följer far och son under ett par dagar då de får insikter om sin tillvaro i staden. Men trots kaoset en hoppfull film.

Andres och hans son Pedro bor i en förort till Caracas men ser knappt varandra. Andres arbetar dagar och kvällar för att försörja sig och sonen, medan Pedro driver runt, leker med sina vänner och lär sig livets villkor i den våldsamma miljö som omger honom.

Gatorna som fostrar Pedro är en grym plats där pojkar lämnas för att bli män på egen hand, en machokultur de ännu inte fullt ut förstår. Med olika medel och insikt kämpar far och son på varsitt sätt för överlevnad. Men allt ställs på sin spets när Pedro blir involverad i ett allvarligt våldsbrott som tvingar den lilla familjen samman.

La familia är Gustavo Rondón Córdovas långfilmsdebut. Efter omfattande castingarbete hittade filmskaparen tolvårige Reggie Reyes från Caracas. Samspelet mellan oslipade och direkta Reyes och etablerade Giovanny García är fenomenalt. Två ensamma själars kamp för överlevnad och nödtvång att hitta varandra.

Det går inte att ta miste på regissörens djupa förtrogenhet med filmens ämne. Född och uppvuxen i Caracas klär han av den venezuelanska staden med sin kamera i en skildring som är lika brutal som vacker. La familia hade världspremiär i Cannes 2017.

Medverkande:
Regi och Manus: Gustavo Rondón Córdova
Foto: Luis Armando Arteaga
Skådespelare: Giovanni García, Reggie Reyes,

Längd: 88 minuter (inklusive 10 minuter introduktion)
Venezuela 2017, språk: spanska med svensk text
Distributör: Filmcentrum

TRAILER

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704- 317872

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-01-2909:30-10:58 128
2019-01-3012:30-13:58 46

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram