Scenkonst

LILLE STORE CHAGALL Dockteater, Musik

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: Åk 1
Salong: Stora scen

Rekommendation: Här får barnen både möta en av Sveriges mest erfarna clowner och en av världens mest älskade konstnärer, Marc Chagall, inramat av vacker musik. Kan det bli bättre för fantasin och upplevelsen? Bara att luta sig tillbaka och njuta.

Lille Store Chagall – Ett musikaliskt drömspel

En poetisk, musikalisk föreställning om vikten av att gå sin egen väg i livet och att följa sina drömmar. Den åldrade konstnären Marc Chagall möter sig själv som barn i form av en docka. Tillsammans återvänder pojken och den gamle mannen till de minnen som format Chagalls liv. Sorg och glädje, kärlek, vänskap och drömmar. Barndomen lever kvar inom den gamle mannen under hela hans liv och påverkar honom i hans skapande.
Vi reser med Chagall genom den fantastiska musikskatt som finns i de musiktraditioner där Chagalls liv ägde rum; i de fattiga judiska kvarteren i Vitryssland och vidare till Frankrike. En hyllning till fantasin, musiken, leken och konsten som vi inte kan leva utan.

”Hela vår inre värld är verklighet, kanske till och med verkligare än den synliga världen” 

(Marc Chagall).

Arbeta vidare i skolan
Föreställningen kan knyta an till ämnena bild, svenska, musik, historia, samhälle m m. Tankar om flykt; Vad kan en flykt vara? Tankeflykt/ dagdröm/ fantasi som flykt? Att fly till – att fly ifrån: Vad kan det vara?

Här finns frågeställningar som familj, identitet, skapande, att våga gå sin egen väg, förföljelse, diskriminering, kärlek, kulturella likheter och olikheter inom kultur och musik och levnadssätt, om att finna sin väg och sin passion. Om att finna sitt språk. Hur speglar musiken Chagalls liv i föreställningen?

Medverkande:

Regi och manus: Ingalill Ellung
På scen: Manne af Klintberg, Annika Arnell, Miriam Oldenburg

Dockor och scenografi: Annika Arnell

Musiker: Miriam Oldenburg på dragspel och piano
Ljusdesign: Kundali Löfstrand
Teknik, film, projektioner, redigering: Håkan Jelk
Foto: Håkan Jelk
Fiolinslag: Semmy Stahlhammer
Produktion: Arnell scenkonst & Ellung Teater   Arnell Scenkonst

Film: Johan E Andersson (Kapellet)

Annika Arnell
Konstnärligt & pedagogiskt verksam som dockspelare, dockmakare & scenograf framförallt för barn och unga inom dockteater, bild & form. Ser dockteaterns gränslösa visuella form och poetiska språk, liksom musiken, som en bro över språkbarriärer.

Miriam Oldenburg
Dragspelare och pianist som verkar som frilansande musiker, främst inom klezmer, folk- och världsmusik samt kabaré. Hon har även medverkat i berättarföreställningar samt som teatermusiker i ett tjugotal uppsättningar, bland annat på Stockholms stadsteater.

Manne af Klintberg
Manne Af Klintberg har i över 40 år arbetat som clown och skådespelare i ett stort antal föreställningar, mest känd som clownen Manne. Dialogen med barnen, upplevelsen av här och nu, är själva kärnan.

Ingalill Ellung
Verksam som dramatiker, regissör och dockspelare. Har arbetat med ett 40-tal teaterproduktioner på Stockholms stadsteater, Riksteatern m fl och har på senare år regisserat rosade föreställningar på Dockteatern Tittut och på Teater Spektaklet i Uppsala.

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2021 och går inte längre att boka

@dieselverkstaden / instagram