Skolbio

Little Wing

Regi: Selma Vilhunen
Målgrupp: Åk 6-7
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Det är något väldigt speciellt med film där det tragiska går hand i hand med komiken. Varpu är en hästflicka som envist och målmedvetet vill veta vem hennes pappa är. Men han kanske inte är den hon hoppades på.

12-åriga Varpu växer upp snabbt men hennes omogna mamma vill inte bli vuxen. Sin biologiska pappa har Varpu aldrig träffat, men en natt bestämmer hon sig för att ändra på det. Hon stjäl bilen och kör norrut för att hitta den man som hon bara vet namnet på.

Det blir en omtumlande resa och när hon väl finner honom är han inte alls så som hon föreställt sig. Hon vill inte bli besviken och han vill inte göra henne besviken, men föräldraskapet är inte lätt för en udda enstöring. Varpu är än en gång den mest mogna i relationen, men sakta leder mötet till insikter om både varandra och världen.

Little Wing är Selma Vilhunens långfilmsdebut. Hennes kortfilm Är det jag som skall sköta allt? nominerades till en Oscar 2014. Linnea Skog, som bara var 12 år under inspelningen, gör en fint nyanserad prestation i huvudrollen som Varpu.
Tiofaldigt (!) Jussinominerade Little Wing belönades hösten 2017 med Nordiska rådets filmpris.

Ur juryns motivering: ”På ett intelligent sätt leker regissören och manusförfattaren, Selma Vilhunen med den typiska framställningen av flickor och unga kvinnor på film, och varje gång publiken förnimmer och förväntar sig ett hot mot huvudpersonen, Varpu, låter Vilhunen henne styra fri från klichéerna, både bokstavligt och i överförd bemärkelse.”

Medverkande:
Regi/manus: Selma Vilhunen
Foto: Tuomi Hutri
Producent: Kaarle Aho
Originalmusik: Paula Vesala, Jori Sjöroos
Skådespelare: Varpu – Linnea Skog, Paula Vesala, Lauri Maijala,

Längd: 100 minuter
Finland 2016 (Tyttö nimeltä Varpu) Svensk text
Distributör: Filmcentrum

TRAILER

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704-317872

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-02-0612:30-14:10 203
2019-02-1209:30-11:10 54
2019-02-1312:30-14:10 50

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram