Scenkonst

MEDUSA ÅTERKOMSTEN

Teater Barbarae
Målgrupp: Åk 8-9
Salong: Stora scen

Rekommendation: Genom att möta en mytologisk gestalt får vi syn på oss själva i modern tid. Medusa kommer på besök till oss år 2020 via Studio Pam, en talkshow. I föreställningen står kvinnorna i centrum och föreställningen kräver en viss skärpa av sin publik.

En nytolkning av myten om Medusa. Här får eleverna en tydlig och klar inblick i den grekiska mytologin och med en viss igenkänning. Till exempel att tänka på att det rykte du sprider om andra, kan få förödande konsekvenser.

Medusa, det mytologiska monstret med hår av ormar och en blick som förvandlar betraktaren till sten, har genom tiderna kommit att bli en symbol för kvinnlig vrede.

Idag kanske vi främst känner till henne genom rollspelet Dungeons and Dragons eller som logo för modemärket Versace. I Teater Barbaras första produktion 2003, Sagan om Perseus, fanns hon med som biroll. Nu tittar vi närmare på myten om Medusa och ger henne huvudrollen i ett nyskrivet
drama för ungdomar.

Hur blev Medusa ett monster? Vad hände mellan henne, Athena och Poseidon? När programledaren börjar nysta i historien och söka sig bakom den demoniserade bilden av Medusa framträder snart en egensinnig och fängslande människa och en helt ny historia. Medusa – återkomsten är en berättelse som berör aktuella frågor om makt, motstånd och samtycke. Sist men inte minst finns ett bra pedagogiskt material till föreställningen.

Medverkande:
Manus: Carina Jingrot, Manuskonsultation: Pamela Jaskoviak
Skådespelare: Carin Jingrot, Malin Morgan (Yngve Dahlberg,
Anders Jansson, Tilda Bergmark)
Film och Trailer: Erik Pauser, Composit video: Per Norman
Scenografi /dramaturgi: Johan Ehn, Kostym: Anna Kjellsdotter
Maskdesign: Jessica Svensson Reijs Musik, ljud-och ljusdesign: Rickard Folke
Produktion: Teater Barbara

Trailer:

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2020-11-1210:00-10:50 11
2020-11-1212:30-13:20 4

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram