Skolbio

MICA

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 5
Salong: Filmstaden Sickla

Rekommendation: Micas tuffa bakgrund och instinkt att försvara sig är inte bara en styrka när det öppnar sig en chans till ett bättre liv. Viktiga vuxna blir avgörande för att skapa ett hopp och en tro på att Mica kan bli något där han är. Stark och ärlig film.

Mica, 10 år, bor med sin mamma och sin sjuka pappa i en nedgången förort till staden Meknes, som är tänkt att rivas. En vän till hans föräldrar, en vaktmästare på en tennisklubb i Casablanca, går med på att ta honom som sin lärling. Mica kommer till en helt annan värld, där ett nytt liv väntar honom.

Mr. Slimani, en rik och kultiverad man och ägare till klubben, drömmer om att göra sin son Omar till tennismästare. Som tränare anställer han Sophia, en före detta fransk tennismästare, som privattränare. Men Omar har väldigt liten talang och ingen passion för sporten.

Sophia upptäcker dock ganska snart att en annan pojke verkar ha talang för tennis, Mica. På eget bevåg tar hon honom under sina vingar… En film om hårda förhållanden, klasskillnader, stora drömmar och den krokiga vägen mot game-set-match.

Press
”Mica is like a lot of other children we meet in France or Belgium that have been smuggled … we can now have an idea how they lived before,” Lamia Chraibi, the film’s producer, tells The National. ”What’s interesting about this film is that it is not a success story, it’s about choice,” she says.” Filmens producent citerad i The National News – 2020

Medverkande
Regi: Ismaël Ferroukhi
Manus: Fadette Drouard, Ismaël Ferroukhi
Foto: Eva Sehet
Producent: Lamia Chraibi
Klippning: Elif Uluengin
Skådespelare: Zakaria Inan, Sabrina Ouazani, Mohammed
Azelrab Kaghat m.fl.
Foto: Smorgasbord Picture House

Marocko, Frankrike, Belgien 2020
Talat språk: Arabiska, Svensk text
Längd: 105 minuter

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram