Skolbio

MINA BRÖDER OCH JAG

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 5 och 7
Salong: Filmstaden Sickla

Rekommendation: Tre äldre bröder förtrycker varandra genom sina mansideal men Nour våga släppa in något nytt. Vad kan kultur eller musik göra med en ung människa? En rörande historia om att hitta passion och lycka. Alla karaktärer är nyanserat skildrade.

En lång och varm sommar har just börjat. Nour bor med sina tre äldre bröder i en fransk kuststad dit turisterna vallfärdar. Själv ska han göra samhällstjänst på sin skola och turas om med bröderna att se efter mamman, som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor. Räkningar ska betalas och alla gör sitt bästa för att resolut och helst så lagligt som möjligt få ekonomin att gå ihop.

Som en kärlekshandling spelar Nour upp operastycken för sin mamma och i den pragmatiska tillvaron korsas Nours väg med Sarahs. Hon håller sommarkurser i opera i skolans lokaler och snart finner han sig indragen i en spirande passion för sång som hans bröder nog varken kan förstå eller acceptera.

Press
”Maël Rouin Berrandou gör ett utomordentligt jobb i sin roll som Nour. Han lyckas fånga ängsligheten som kommer med de tidiga tonåren (och höjs ännu ett steg när man är marginaliserad), samtidigt som hans nyfikenhet ger plats åt både glädje och humor. Kärleken för operan som han ärvt av sina föräldrar lyser starkast, och är en drivkraft genom hela filmen.”  Nöjesguiden 2022

”Mina bröder och jag” blandar osentimental socialrealism och den där klassiska feelgood-tropen där finkulturen får själen att sjunga – oavsett tidigare kulturellt kapital.” DN 2022

Medverkande
Regi och manus: Yohan Manca
Foto: Marco Graziaplena
Producent: Julien Madon, Camille Rich
Klippning: Clémence Diard
Skådespelare: Maël Rouin Berrandou, Judith Chemla, Dali Benssalah,
Luc Schwarz m.fl.
Musik: Maxence Dussère, Bachar Khalifé
Foto: Smorgasbord Picture House

Frankrike 2021
Talat språk: Franska, svensk text
Längd: 110 minuter

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2023 och går inte längre att boka

@dieselverkstaden / instagram