Scenkonst

MINNET cirkusmagi

Peter Åberg, Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 5 och 6
Salong: Stora scen

Rekommendation: Väldigt roligt att få presentera en magiföreställning om minnet för skolan. Vi är alla beroende av minnet i skolan, på fritiden och privat. Hur stor är vår kapacitet? Kan man öva upp minnet? Finns det några gränser?

Denna föreställning, som namnet beskriver, handlar om minnet. Peter Åberg, jonglör och magiker, visar under 50 minuter med hjälp av olika trick och nummer vad minnet är kapabelt till.

Det är absolut ingen föreläsning men man får ändå en inblick i hur man kan använda sitt eget minne på ett bättre sätt med enkla medel. Man får se prov på både hur memorering går till samt prova lite själv under föreställningens gång.

Peter är professionell cirkusartist och har turnerat över hela världen i över 10 år. Han har också det svenska rekordet i att memorera och lösa en 7x7x7 Rubiks Kub med ögonbindel. Jonglering i världsklass blandat med humor, magi och musik.

Peter Åberg kommer från norra Sverige och tillbringade den första delen av sitt liv som musiker och har som resultat av detta en mycket musikalisk inställning till sitt konstnärskap. Han spelar många olika instrument och sjunger. En av Peters mer kända akter är en jonglering som utförs med tuber av plast stämda i olika toner.
Samtidigt som han jonglerar med dem skapar han också musiken till akten. Peter Åberg blev en av finalisterna i TV4:s Talang 2022.

Röster
”Den här föreställningen borde ingå i skolplanen!” Ivar Hecksher, svensk lärare och pionjär inom Waldorfpedagogiken
“Jag klarade minnas alla orden i utmaningen efter showen!” Flicka 11 år

Medverkande
Idé, iscensättning: Peter Åberg
På scen: Peter Åberg
Foto: Einar Kling Odencrants
www.igiveyoume.com

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2022 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram