Scenkonst

NENENE dansteater gästspel från Sydkorea

SangSang Maru och Dong Youl UM, Sydkorea i samproduktion med ZebraDans, Sverige, Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 1
Salong: Stora scen

Rekommendation: Vi är stolta över att för första gången kunna ge Nackas skolor ett unikt gästspel från Sydkorea! Det är en upplevelse och erfarenhet rikare att få möta en helt annan kultur än vad vi är vana vid. Hur gör dom? Vilka är olikheterna? Vilka är likheterna?

Sydkorea är för många unga känt över hela världen genom ”K-pop”, koreansk pop och sina musikaler. NENENE handlar om ”hemliga gläntan” där djur och varelser lever sitt eget liv, kivas, leker och chillar tillsammans.

Har du tur kan du möta en sjöjungfru, ett snällt natt-monster eller kanske en krypande tusenfoting? Ibland är det en damm och ibland ett hav och det är bara fantasin som begränsar din värld. I gläntan NENENE kan allt hända och alla är välkomna. I slutet av föreställningen blir barnen inbjudna till en liten interaktiv workshop tillsammans med artisterna och dansarna. Allt tolkas till svenska.

Arbetet med föreställningen NENENE startade ett kulturutbyte mellan ZebraDans från Sverige och kulturproduktionsbolaget SangSang Maru från huvudstaden Seoul i Sydkorea.

Projektet blev avbrutet av pandemin strax innan premiär. Nu finns det två versioner av föreställningen NENENE i samma glänta, inspirerade av varandra! Projektet startade i syfte att finna samarbeten mellan kulturutövare i respektive länder.

Priser
Föreställningen har nått stora framgångar i Sydkorea, vunnit publikens pris På Assitej Korea Vinterfestival 2021 (en plattform för scenkonst till barn och unga) samt utvald till bästa produktion Korean Nordic Connection 2020.

Medverkande
Regi/ Koreografi: Minjung Kim Och Anne Jonsson
På scen: Scarlet Kim, Eun-Kyol Ko och Kyoung Choul Soung
Språk: Koreanska förekommer men tolkas på svenska
Musik: Kim Junseong välrenommerad koreansk filmmusikkompositör
Foto: Dong Youl UM
Produktion: SangSang Maru och Dong Youl UM, Sydkorea i samproduktion
med ZebraDans, Sverige

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2022 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram