Scenkonst

OH, SNAP Orminge

Pantomimteatern
Målgrupp: Åk 4-5

OBS! – Spelas för elever på Orminge skola i Boo Folkets hus

Rekommendation: Om att vara beroende av en mobil, Youtube, Facebook, Instagram, Snapshat, videoblogg med mera. Vad händer vid ett strömavbrott när batterierna laddar ur? Ur ett slagsmål om en powerbank hamnar plötsligt Majora själv in i den virtuella världen.

Någonstans i ett mörkt och pixligt vakuum vaknar Majora upp ensam och intrasslad i ett digitalt nät. Majora vill ropa på hjälp, men när hen öppnar munnen flyger det ut Youtubeklipp på söta kattungar och twittrande fake news.

Majora har fått hela världens massmedia i sin kropp! Samtidigt letar Navi hopplöst efter sitt syskon och går vilse bland memes, GIF-ar, nätmobbning, Youtube- & Instagraminfl uencers och meningslösa statusuppdateringar.

Pantomimteatern ger en sci-fi mimföreställning om skärmanvändning och total uppkoppling, som på ett lekfullt sätt vill göra den unga publiken medveten om vad den totala uppkopplingen kan göra med våra kroppar.

Press: ” I Pantomimteaterns science fi ction-saga om skärmberoende fångas barnet i det digitala nätets brusande värld. Ett skickligt fysiskt spel kombineras med ett massmedialt ljudcollage. Lucas Carlsson låter skickligt kroppen explodera i snabba uttryck helt synkroniserade med ljudbildens växlande skiftningar och så att varje kroppsdel verkar ha ett eget, uppkopplat liv.”
Karin Helander SvD

Medverkande:
Regimentor: Daniel Goldmann
Skådespelare: Hanna Jansson & Jonna Ljunggren
Scenografi & Kostym: Sara Kander,
Mask: Agnes Kenttä
Musik & ljud: Dijle Yigitbas, Ljus, video & teknik: Kundali Löfstrand
Trailer 1: Lucas Carlsson, Trailer 2: David Nord
Pedagogiskt material: Linda Hovmark
Producent: Veronica Bedecs & Magnus Byström
Produktion: Pantomimteatern

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2020-10-2110:00-10:45 21
2020-10-2112:30-13:15 17

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram