Scenkonst

OUTLIVE

Matilda Fleberg
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Stora scen

Rekommendation: Streetdansen blir bara bättre och bättre när den låter sig inspireras av alla möjliga stilar, genrer och epoker. Coola streetdansare i snygg inramning till bra musik.

Sju dansare utforskar hur en flock individer överlever i det moderna samhället. Organiska formationer möter det primitivt djuriska i Matilda Flebergs ”Outlive”.

Alla föds vi med instinkter som talar om hur man ska agera för att överleva. Vad händer med dessa förmågor i ett samhälle där sannolikheten att möta en livshotande fara är nästintill obefintlig? Har bristen på sådana situationer gjort att vardagliga komplikationer och problem triggar oss på samma sätt som om de vore dödliga hot?

I Outlive följer vi en samtida flock av individer som utforskar sina primitiva överlevnadsinstinkter och hur de uttrycks i det moderna samhället. Under resans gång upplever flocken både frigörelse och fångenskap, öppenhet och fördom, stolthet och skam.

Vad händer när man går emot instinkterna? Vilka åtgärder krävs för att överleva med det moderna samhällets förutsättningar?

Det karaktäristiska med Matilda Fleberg som koreograf är hennes förmåga att skapa fängslande nummer byggda på formationer, kanon, tempo- och dynamikskiften. En målande musikalitet som tillsammans bildar en virvlande helhetsbild av oförutsägbara mönster.

Matilda har koreograferat till en rad olika produktioner som till exempel Eurovision, Let´s Dance, Julgalan och Melodifestivalen. Hon har bland annat arbetat med artister så som Zara Larsson, Molly Sandén och Astrid S.

Medverkande:
Koreografi: Matilda Fleberg
På scen: Lisa Arnold, Kevin Foo, Mia Hellberg, Milena Jacuniak
Fanny Svensson, Marco Wihlborg och Martin Wallin
Kompositör: Vaz
Scendesign: Matilda Fleberg
Ljusdesign: Maria Ros Palmklint
Foto: José Figueroa

www.matildafleberg.com

I samarbete med DIS, Dans i Stockholms Stad och län. www.danskonsulentdis.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram