Scenkonst

PANGPANG BÖNOR OCH BANJO musikteater

Teater Kung och Drottning, Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 3
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Även om alla barn inte leker vilda västern kommer de känna igen sig i känslorna. Att vara tuff och stark eller blyg och rädd känner alla till. Här rider Jonny Hill rätt in på scenen till countrymusik så det stänker om det. Håll i cowboyhatten!

Pangpang, Bönor och Banjo är en musikteaterföreställning om den inte så modige cowboyen Johnny Hill, tidigare Johan Berg, som skickats till Amerika för familjens sista slantar.

Han måste göra pappa stolt och vara modig, just det han inte är. Eller är han det? Kanske är det lika modigt att våga vara den man verkligen är och inte den man förväntas vara.

Johnny Hill har en bild av att han ska, rida över prärien, fånga bufflar med lasso och sova under bar himmel, med skorpioner och skallerormar som sällskap. Så är man en ”riktig” cowboy. Men kanske är man lika tuff om man erkänner att man bara vill ha en enkelt och trygg tillvaro i ett litet hus vid en bäck?

Föreställningen rör sig i vilda västern och musiken i föreställningen är countryinspirerad. Det finns drag åt bröderna Coens O Brother, Where Art Thou, likväl som åt Lil Nas X Old Town Road.

Musiken framförs live på scenen. Främst orkestrerad för sång, slagverk, gitarr och såklart banjo.

Press
”Pangpang-teater som spolar machomannen… En finstämd blandning av humor och allvar och ett gott exempel på teaterns förmåga att med små medel skapa en värld…äkta mod är något annat än tuffhet … ett angeläget budskap. Finurliga ljudeffekter och countrymusik…” Sundsvalls tidning

Medverkande
Regi: Daniel Goldmann
På scen: Fredrik Myhr och Per Wernolf
Scenografi och kostym: Lina Serning
Musik: Fredrik Myhr / Per Wernolf
Ljus: Lenah Bergstedt
Foto: Daniel Milton
Produktion: www.kungochdrottning.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2022 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram