Skolbio

Pirret

Regi: Kjell-Åke Andersson
Målgrupp: Årskurs F-2
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: En helt galet rolig film om något som människan länge drömt om – att flyga. Många har studerat fåglar, tillverkat vingar, flygmaskiner eller flygande mattor som i Tusen och en natt. Men Sara bara ”gör det”.

Filmen handlar om femåriga Sara som en dag upptäcker att hon kan flyga. Det pirrar till i magen, och så lyfter hon. ”Jag flygde”, konstaterar hon nöjt, medan hennes mamma mest är bekymrad över vilken kroppslig åkomma som kan ligga bakom detta fenomen. Sjukhusets professorer gnuggar händerna av förtjusning inför det unika barnet, men trots omfattande undersökningar visar det sig inte alls så lätt att hitta det speciella pirret.

För att kunna flyga behöver Sara pirr i magen. Men det går inte med vilket pirr som helst, utan det ska vara ett av glädje. Men Professorerna Kropp och Näslund har svårt att förstå vad som är roligt, eller åtminstone vad barn kan tycka är roligt. Istället för att fråga Sara vad hon tycker försöker de hitta på lustigheter.

Albert Einstein fick Nobelpriset i fysik. Han menade att fantasi är viktigare än kunskap, eftersom kunskapen är begränsad. Fantasin däremot ”omgärdar världen, stimulerar framsteg och föder utveckling.”

En film för de yngsta om betydelsen av att få vara sig själv, att inte behöva anpassa sig och att allt faktiskt är möjligt. En fantastisk svensk barnfilm med rolig dialog och bra skådespelare.

Medverkande:
Regi/manus: Kjell-Åke Andersson
Manus: Marianne Strand
Producent: Francy Suntinger & Lina Jonsson
Foto: Olof Johnson, Musik: Johan Söderqvist
Skådespelare: Alice Havrell, Frida Hallgren, Lotta Tejle,
Claes Månsson, Peter Lorentzon, Adam Lundgren och
Carina M Johansson

Längd: 51 minuter
Sverige, 2007
Distributör: Filmcentrum

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704-317872

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-03-2012:30-13:21 35
2019-03-2609:30-10:21 171

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram