Scenkonst

R WHO R WE? Älta

Freestyle Phanatix
Målgrupp: Åk 7-9

OBS! – spelas för elever på Stavsborgsskolan

Rekommendation: Dans är glädje och ett sätt att uttrycka sig på. Om du har modet att dansa och framträda, blir du bättre på att kommunicera och vara mer rak och berätta vad du tänker, istället för att hålla det inne. Här får publiken alltihop. Och det svänger!

Dansföreställningen ”R” är en invitation in i en tidsficka där fem breakdansare genom rörelsen utforskar vem de är – alla har en historia att berätta, ett förflutet som gör dem till de personer de är idag. Inspirerade av sina egna historier tar breakdansarna oss genom reflektioner över deras egna kamper och segrar.

Den inre och yttre pressen ger upphov till både förtvivlan och drömmar, till uppgivenhet och till besvärliga och inte minst nyttiga konfrontationer med sig själva.

Via koreografi och rörelser aktiveras en erinran och en berättelse med dansen som språk. ”R” är dansteater i ögonhöjd med alla åldrar i en verklighet vi är i just nu – en resa berättad genom breakdance, musik och ljus.

Atletiska, explosiva och poetiska överraskningar möter publiken och bjuder upp till refl ektion genom ett dynamiskt uttryck. Föreställningen avslutas med en integrerad del i dialog med publiken.

Om Freestyle Phanatix
Ett turnerande skandinaviskt danskompani sedan 1993 och som ständigt utvecklar sin hiphop-potential. Freestyle Phanatix med en lång rad nationella och internationella titlar arbetar efter visionen öppenhet, samhörighet och att se bortom hudfärg och bakgrund.

Medverkande:
Konstnärlig ledning/koncept/text: Sara Jordan
Musik: Sara Jordan
Dansare: Bobby Obeng Atiedu, Matt Baricaua, Rico Coker,
Melinda Jacobsson, Egil L
Produktion: Freestyle Phanatix.
Foto: Badi Berber

Trailer:

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram