Skolbio

SÅ JÄVLA EASY GOING

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 7-9 + gymnasiet
Salong: Filmstaden Sickla

Rekommendation: En smart, unik och välgjord film som på ett autentiskt sätt skildrar hur det kan vara att leva med ADHD. Med humor, värme och fingertoppskänsla skildras en tragikomisk jakt på pengar till ADHD-medicin som också leder till förälskelsen.

18-åriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar mycket pengar, som inte finns. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Christoffer Sandler (f. 1986) har jobbat med film och tv sedan 2010. 2018 skrev och regisserade han ungdomsserien Sjukt oklar för SVT. Serien blev snabbt en publiksuccé och nådde över en halv miljon tittare. Så jävla easy going är Christoffers långfilmsdebut.

Press
”Med sitt klassfärgade romantiska Göteborgsskimmer påminner ”Så jävla easy going” en hel del om ”Känn ingen sorg” (2013), fast med Håkan Hellström-musiken utbytt mot det syntpoppigare Kite. Men inslagen av magisk realism finns här, åtminstone när rymden runt Joanna fylls av sprakande lampor när adhd:n eller känslorna slår till.” Expressen 2022

”Debutanten Hanseblad (Joanna) övertygar i en mängd scener där Joanna ”fångas” i ett möte med människor samtidigt som hon verkligen inte har tid att stå och prata – det blir både komiskt och ännu mer stressande att se hur hon inte klarar av att lyssna, hur blicken är ständigt sökande åt andra håll.” Aftonbladet 2022

Medverkande
Regi: Christoffer Sandler
Manus: Linda-Maria Birbeck, Jessika Jankert, Lina Åström, Christoffer Sandler
Foto: Nea Asphäll
Producent: Annika Hellström, Erika Malmgren
Klippning: Jens Christian Fodstad, Robert Krantz
Skådespelare: Nikki Hanseblad, Emil Algpeus, Shanti Roney m.fl.
Musik: Gustaf Spetz
Fotograf: Ola Kjelbye

Sverige 2021
Talat språk: Svenska
Längd: 90 minuter

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram