Scenkonst

SHOHAZ – JORDEN RUNT MED GOLBANG Årskurs F-2

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: Årskurs F-2
Salong: Stora scen

Rekommendation: Det var som att hela världen kom över publiken och alla rytmer, sånger, danser och fantastisk musik svämmade över oss. Sångaren Rostam Mirlashari berättar hur mycket musiken hjälpt honom att överleva svåra saker. Att dans och musik ger gemenskap och hopp. ”Resan blir lite bättre och lite roligare”.

Välkommen jorden runt på 45 minuter! Följ med Golbang på resa och få reda på hur tunga, svängiga rytmer från Turkiet fungerar tillsammans med gåshudsframkallande melodier från Iran eller svenska vemodiga sånger tillsammans med glädjefylld musik från Argentina.

Publiken blir delaktig genom att sjunga på olika språk, de får lära sig kurdisk ringdans och klappa olika rytmer. Sångerna framförs på svenska, persiska, baluchiska, turkiska och kurdiska och dessutom bjuds det på iransk folkdans och virvlande Sufidans. Eleverna får förutom ett musikaliskt fyrverkeri även en humoristisk inblick i varandras olikheter och likheter och därmed hur allting mellan oss människor hänger ihop.

De fyra musikerna är mycket erfarna och mångsidiga. Samtliga är utbildade på institutionen för folkmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Rostam Mirlashari kommer ursprungligen från provinsen Balochistan som ligger i sydöstra delen av Iran och han har blivit kallad ”Prince of Baluchi Music”. Mahsa Poorramazan är en professionell dansare som specialiserat sig på iransk folkdans och virvlande Sufidans. Föreställningen anpassas till respektive målgrupp.

Om man vill: Förberedelse och arbeta vidare i skolan: En CD kan skickas i förväg. Konserten kan knytas an till flera ämnen, bland annat musik, samhälle, historia och matematik.

Medverkande:
Rostam Mirlashari – sång och stränginstrumentet Tanborag.
Liliana Zavala – slagverk och sång.
Daniel Reid – saxofoner, flöjter och sång.
Mahsa Poorramazan – dans.
Arvid Svenungsson – piano och sång.
Foto: Iman Kayyatan

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm

www.musikaliska.se

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram