Skolbio

SIV SOVER VILSE Sickla

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 1-3
Salong: Stora scen

Rekommendation: Med regissören Catti Edfeldt kan man känna sig trygg. Hon har lång erfarenhet av barnfilm, började som regiassistent/ rollsättare under flera av filmatiseringarna av Astrid Lindgrens älskade böcker.

Siv som är sju år ska för första gången sova borta hos sin nya kompis Cerisia, vilket hon ser mycket fram emot. Men övernattningen blir inte riktigt som Siv tänkt sig. Cerisias lägenhet är stor och luktar mysko och Cerisias gammelfarmor är så gammal att hon har krympt och kan ta ut sina tänder ur munnen.

När Siv vaknar upp mitt i natten och Cerisia är borta vill Siv åka hem direkt men först behöver hon hitta sin kompis. Siv ger sig ut i den stora, tysta lägenheten för att hitta sin Cerisia. Hon träffar två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som tar med henne på ett fantastiskt äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv. Bygger på Pija Lindenbaums populära barnbok med samma namn.

Press
”Övernattningstemat, på utsatt plats och i begränsad tid, är triggande på flera sätt. Att värna sin person och sitt ursprung och samtidigt öppna för det nya – visst finns det till slut något uppbyggligt i filmen, en dubbelhet som mer verkar på barnets våglängd.” SvD
”Sivs pappa (Henrik Gustafsson) gör under sina få minuter ett outplånligt intryck, både stolt och sorgsen över att hans barn är så stort att det kan sova borta. Den känsligt skildrade relationen mellan far och dotter tillhör det absolut bästa i filmen.” SVT

Medverkande
Regi: Catti Edfeldt, Lena Hanno Clyne
Manus: Lena Hanno Clyne, Thobias Hoffmen
Foto: Gabriel Mkrttchian
Producent: Petter Lindblad
Skådespelare: Astrid Lövgren, Lilly Brown, Henrik Gustafsson,
Sofia Ledarp, Nour El-Refai, Bianca Kronlöf, Valter Skarsgård mfl.
Klippning: Christian Furubrand
Musik: Merlijn Snitker
Talat språk: Svenska

 

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-431 95 31

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2021 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram