Skolbio

STUPID YOUNG HEART – spelfilm

Regi: Selma Vilhunen
Målgrupp: Årskurs 8-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 2

Rekommendation: En nyanserad ungdomsfilm om det som inte får hända men ändå händer, att bli gravid när man är 15 år gammal. Vad gör man? Hur ska de klara det? Men också en stark film om grupptillhörighet och hur lätt det är att hamna fel. Till slut glittrar ändå hopp och kärlek överallt.

En prisbelönad film som skildrar tonåringarna Kiira och Lennis relation i en samtida förortsmiljö i Finland. Trots sin unga ålder ska Kiira och Lenni bli föräldrar. De ser hoppfullt på framtiden och planerar inför boende och försörjning. Men när Lenni hamnar i ett högerextremt sällskap går saker inte riktigt som de hade tänkt sig. Från att ha varit en tanig och lugn kille blir han mer våldsam och vild. Kommer han verkligen klara av att bli pappa? En film om ansvar, främlingsfientlighet och en tonårings växande mage.

Stupid Young Heart vann det prestigefyllda priset Kristallbjörnen för bästa film i kategorin ”Generation 14plus” på filmfestivalen i Berlin 2019.

Press
”Det kunde bara ha blivit en film om truliga kids i gråa miljöer på temat ”barn ska inte ha barn”, men ”Stupid young heart” fångar nutidsfrågor och knyter ihop sina trådar på ett klokt och övertygande sätt.” – Aftonbladet

”Selma Vilhunen tecknar ett suggestivt porträtt av ung radikalisering, som sömlöst vävs samman med filmens huvudsakliga coming of age-tema. Stupid young heart är en film som ser och synliggör de unga rollfigurerna för vilka de är, något ungdomsfilm alltför sällan lyckas med.”  – Nöjesguiden

Medverkande
Regi: Selma Vilhunen
Manus: Kirsikka Saari
Foto: Lisabi Fridell
Skådespelare: Rosa Honkonen, Jere Ristseppä, Abshir Sheikh Nur,
Ville Haapasalo, Pihla Viitala med flera
Producent: Elli Toivoniemi
Originaltitel: Hölmö nuori sydän.

Längd: 102 minuter
Finland 2019
Språk: finska, svensk text
Distributör: Folkets Bio

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2020-01-2909:30-11:20 3
2020-02-1812:30-14:20 18

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram