Scenkonst

TAPPA TAND!

Molierensemblen
Målgrupp: Årskurs F-1
Salong: Lilla scen

Rekommendation: En fars för små, nästan i ett serieteckningsformat med inslag av slapstick. Det är roligt, dråpligt, busigt och igenkännbart. När ska jag få den underbara gluggen mellan tänderna? Syskonkärlek och syskonbråk om vem som har mest eller att bli stor.

Regissören och dramatikern Ann-Christine Magnusson är tillbaka efter jättesuccén Äta själv! med en ny och rafflande berättelse om längtan efter att bli stor och framför allt – att få den där underbara gluggen mellan tänderna.

Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill att alla ska komma och dra i den lösa tanden – och beundra. Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid blir mer och mer besatt av att tappa tand, hon låtsas att hon har lösa tänder, hon lurar tand-fen med äppelkärnor och hon målar svart i munnen.

Men är allt detta så smart, egentligen? Hur ska hon ta sig ur denna soppa? Här behövs tand-fens hjälp! Ingrid kommer till sist till insikt om det fina med att var sak har sin tid och att det faktiskt finns fördelar med att ha sina tänder kvar.

En rolig och underfundig föreställning om längtan, hopp och avundsjuka, efter en idé av Amanda Klasa Fornhammar.

Medverkande:
Regi/manus: Ann-Christine Magnusson
Efter en idé av Amanda Klasa Fornhammar
På scen: Maria Nilsson/Sara Turpin och Marcus Johansson
Scenografi/kostym: Johanna Oranen
Ljuddesign: Tina Paulson
Ljusdesign: Irmeli Strand
Foto: Martin Skoog

www.moliereensemblen.com

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram