Skolbio

TOPP 3 Sickla

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 7-9
Salong: Stora scen

Rekommendation: Animerad svensk film av hög kvalitet för högstadiet och vuxna, det hör inte till vanligheterna. Snygga animationer, en stor portion humor, bra röstskådespelare och en ärlig berättelse om kärlek både mellan människor och till en plats.

” Topp 3 idioter jag hatar:
3. Sveriges statsminister. Eller ja, egentligen vilken politiker som helst som ser till att det känns som att man inte kan bo där jag bor.
2. Mig. Jag är så sjukt less på mig själv. Att jag gillar det jag gillar och att jag inte bara kan göra det lite lätt för mig själv nån jävla gång.
1. Dig. ”

Så börjar den animerade filmen Topp 3, som vunnit pris på en av världens största HBTQ-filmfestivaler i Los Angeles. I filmen möter vi Anton, som går sista året på gymnasiet när han träffar David och blir hals över huvud förälskad. Men räcker kärleken om man vill leva helt olika liv? En bitterljuv romantisk komedi om kärlek, topplistor och framtidsdrömmar i Norrlands inland.

Press
”Svensk romkom ser vi med jämna mellanrum. Sällan bra sådan. Det är upp till en animerad hbtq-film att ändra på det.” Aftonbladet

”Just att det handlar om homosexuella karaktärer utan att det görsen större grej av det, tror jag är viktigt att få se om man är en yngre bög eller lesbisk tjej som kanske inte tycker att det är helt lätt att växaupp. Att man får se sig själv porträtterad helt oproblematiskt. Och jag hoppas att vi får se fler sådana historier.” SVT

Medverkande
Regi: Sofie Edwardsson
Manus: Simon Österhof
Animation: Jakob Nyström
Producent: Simon Österhof
Klippning: Jakob Nyström
Musik: Patrik Öberg, Felix Martinz
Skådespelare: Caroline Johansson Kuhmunen, Eric Ernerstedt,
Jonas Jonsson
Talat språk: Svenska
Bild:Jacob Nyström

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-431 95 31

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2021 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram